Stojković: Očekuje nas izuzetno teška utakmica; Tadić: Imaju mnogo dobrih pojedinaca 1Foto: STARSPORT

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da njegovu selekciju očekuje jako teška utakmmica sutra protiv Portugala, preneo je Fudbalski savez Srbije.

„Moramo da budemo jeko koncentrisani, znamo da je Portugal jaka ekipa i učinićemo sve da postignemo gol više od njih. Očekuje nas izuzetno teška utakmica“, izjavio je Stojković.

Srbija sutra u ponedeljak igra odlučujući meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Lisabonu protiv Portugala.

„Mi smo od početka kvalifikacija krenuli sa jednim stilom koji želimo da negujemo iz utakmice u utakmicu. Ne vidim razloga zašto bismo bilo šta menjali. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektujemo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru Portugala, nego će nastaviti da igra onako kako treba da bismo došli do rezultata“, rekao je Stojković.

Selektor Srbije je rekao da je Portugal u prednosti iz dva razloga. Prvi je što igra kod kuće, a drugi je što ima dva rezultata na raspolaganju.

„Svi znamo da je Portugal u velikoj prednosti. Iz dva razloga. Prvi je što igra kod kuće, a drugi je što ima dva rezultata na raspolaganju. Srbija dolazi samo sa jednim ciljem, da pobedi i da osvoji prvo mesto u grupi. Portugal nije ekipa koja će igrati igru da bi išla na nerešeno. Mislim da će oba tima igrati na pobedu, onaj ko bude bolji i kvalitetniji, taj će ići u Katar“, rekao je Stojković.

„Ovo je utakmica između dve ekipe koje su neporažene u ovim brzim kvalifikacijama. Vreme je da vidimo ko je bolji“, izjavio je on.

Stojković je izjavio i da je svestan kvaliteta protivnika i da ne vrši pritisak na igrače.

„Ne vršim nikakav pritisak na igrače, niti pravim sastanke. Čekamo utakmicu i to je to. Portugal je jedna od najboljih ekipa u Evropi, to svi znaju, znam i ja. Kolega Santoš i ja znamo sve jedni o drugima. Bitno je da budemo koncentrisani, da ne dozvolimo prostor njihovim napadačima i onda će sve biti pod kontrolom“.

Kapiten Srbije Dušan Tadić izjavio je da snaga Portugala leži u velikom broju dobrih pojedinaca.

„Imaju zaista mnogo dobrih pojedinaca. Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih na svetu. Tu su Bernardo Silva, Bruno, Ruben Dijaš… dodao bih i mog prijatelja Žozea Fontea. Ne obaziremo se previše na činjenicu da Pepe nema pravo nastupa, oni imaju mnogo dobrih rešenja na toj poziciji“, rekao je tadić.

„Pokušaćemo da neutrališemo njihov kvalitet i da izvučemo maksimum iz naših kapaciteta. Biće prava borba na terenu u kojoj publika može samo da uživa“, dodao je kapiten Srbije.

Srbija i Portugal su na deobi prvog mesta Grupe A. Portugal ima bolju gol razliku pa mu za direktan plasman na Mundijal odgovara i remi. Drugoplasirana ekipa nastupaće u baražu.

Meč između Srbiije i Portugala će se igrati sutra u Lisabonu od 20:45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari