Stojković: Ovaj poraz ništa ne znači 1EPA-EFE/MARIO CRUZ

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije mirno prihvatio 3:0 za Dansku u prijateljskom meču.

„Vi znate moje mišljenje o prijateljskim utakmicama. Jeste visok poraz, ali posle 3:0 njima je bilo lako da igraju. Imali smo period dobre igre, čak i neke dobre šanse, ali večeras prosto nije išlo… Bilo bi sve drugačije da smo dali gol. Ovaj poraz ništa ne znači, niti nas boli. Ovaj je možda došao u pravom trenutku“, poručio je Dragan Stojković u razvgovoru za Sport klub nakon slabe partije u Kopenhagenu..

Tvorac direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo smatra da „orlovi“ mogu samo da napreduju posle martovskih duela netakmičarskog karatkera, tj pobede u Budimpešti (0:1) i večerašnjeg poraza.

„Predstoji Liga nacija, bićemo spremni da u rezultatskom smislu budemo bolji. Sada me nije zanimao rezultat, kao što me nije zanimao u Budimpešti. Ovo što ću sada reći nije alibi, međutim bilo je mnogo prinudnih izmena. Od Luke Jovića, preko Pavlovića, Veljkovića, čak je i Saša Lukić tražio izmenu. Nismo u fizičkom smislu na 100 posto. Ali do prvog gola smo u potpunosti kontrolisali utakmicu, nametnuli smo naš stil. Onda su usledile greške, ekipa Danske sa dobrim igračima to kažnjava“.

Posle gostovanja na severu Evrope, popularni Piksi putuje sa ostatkom ekspedicije Fudbalskog saveza Srbije u Dohu na žrebanje grupa za Mundijal u Kataru.

„Nemam ništa protiv da Danska bude u grupi. Da im se revanširamo kada bude važno. Nemam želje, putujemo za Dohu, i biće to poseban događaj za sve koji su u fudbalu. Naši ciljevi se znaju“, podseća Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari