Stojković vadi kestenje 1

Četiri godine od odlaska iz Humske 1 i(li) samo par meseci od svog demantija glasina o povratku u Partizan, najbolji srpski golman Vladimir Stojković prihvatio je obnovljenu ponudu crno-belih, odlučio da završi epizodu u Notingem Forestu i ponovo postane deo naše fudbalske klupske svakodnevice.

U pravi ili zao čas, zavisi iz kog ugla se posmatra poslednji potez čuvara mreže A reprezentacije.
Jeste Stojković napuštajući novi (stari) klub obećao da će se jednog dana vratiti u prvi komšiluk Crvene zvezde, čiji mu navijači nikada nisu oprostili prelazak u redove večitog rivala i pominjanje crveno-belih kao „ružne prošlosti“, zbog čega je napadnut pre utakmice nacionalnih timova Srbije i Italije u Đenovi i dan danas ima obezbeđenje kada je u Beogradu, ali teško da je želeo da se to desi pre još jednog, makar i kratkog, ugovora u inostranstvu. S obzirom da su mu 34 godine, što nije previše ali ne premalo za ljude između stativa. Otuda transfer 20-ak dana pre kraja prelaznog roka u Evropi.

Partizan ga je želeo mnogo pre u svojoj svlačionici ali „pritisnuo“ ga je tek kada je Filip Kljajić vezao nekoliko krupnih grešaka na par važnih utakmica i izgubio mesto u prvih 11. A, stručni štab, sportski sektor i uprava procenili da prva rezerva Nemanja Stevanović i mladi Marko Jovičić nisu dovoljno dobra zamena zvanično najboljem čuvaru mreže prošle Superlige, odnosno da nema dovoljno vremena na čekanje Kljajićevog podizanja samopouzdanja, u mesecu dvomeča odluke za Ligu Evrope sa Videotonom i prvog večitog derbija sa Crvenom zvezdom. Uz sve moguće negativne efekte gomilanja golmana.

Rizikuje se i s brzinom Stojkovićevog prilagođavanja novim saigračima i treneru, pošto klub već zna u dušu. Jeste Vladimir redak primer nekoga kome se mala klupska minutaža nikada nije osećala u kvalitetu odbrana, pogotovo u državnom timu, a često je prolazio kroz takve situacije, ali niko ne može garantovati da baš navrat, nanos dogovoren drugi mandat u Humskoj neće baš biti presedan u tom smislu. Stojković ima „glavu“ za krizna stanja i pritiske svih vrsta, samo je pitanje kako će nadoknaditi manjak fizičke spremnosti, jer nije isto raditi sam i trenirati sa ekipom, a ova kao i svi Grobari očekuju dosta od njega.

S razlogom ili ne videćemo već ovog četvrtka, kada će Partizanov golman u Ligi šampiona 2010. godine, sa 60 utakmica bez primljenog gola u 115 nastupa za Parni valjak, opet debitovati u dresu crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari