Stolica: Razmišljam kao da ću ovde biti 10 godina 1Foto: Starsport

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je danas da vremena za rad nikad nije dosta i da zbog toga mora da se ponaša kao da će bar 10 godina biti na tom mestu.

„Moramo da se ponašamo i funkionišemo kao da ćemo ovde biti desetak godina. Vremena nikad neće biti dosta. Ako te zove reprezentacija Srbije, mnoge stvari morate da zanemarite koje nemaju veze sa razumom i logikom“, rekao je Stolica novinarima na predstavljanju.

Zahvalio je rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije na ukazanoj prilici.

„Cilj ne treba da bude obaveza, već pravac kako da se ponašamo od prvog dana. Veoma je važno da decu koji u startu imaju potencijal, koji je nedovoljno iskorišćen, uključimo u sam sistem jer su u klubovi različiti zahtevi, da im reprezentujemo šta bismo voleli da A tim bude u budućnosti“, kazao je Stolica.

Po njegovim rečima, „egoizam ne sme da iskače iz kolektiva“.

„Moramo da se povežemo, fokusiramo na jasne ciljeve, zajedno da rastemo. Da bismo to sproveli, moramo da imamo jasan taktički zahtev na terenu, disciplinu u igri. Tim mora da bude ispred svi“, rekao je Ilija Stolica.

Istakao je da više neće biti povratnika onih koji su prerasli selekcije, odnosno onih koji igraju za stariju generaciju.

„Sam povratak u selekciju ispod nije potreban, bez obzira na to što to može da znači neko slabljenje ekipe. A tim je preoritet kao rezultat, a mlada treba da ima rezultat jer tako formiramo stav prema pobedi i takmičenju“, rekao je novi selektor mladog nacionalnog tima.

Stolica će debitovati 11. oktobra protiv Bugarske u Sofiji, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi srpski tim je zabeležio poraze u prva dva kola kvalifikacija, od Rusije i Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari