Stop za "ran end gan" mašinu 1Zek Ledej (levo). Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Košarkaše Partizana očekuje verovatno najteže gostovanje u grupnoj fazi Evrokupa, protivnik je Lokomotiva Kubanj, ekipa koju crno-beli nisu nijednom pobedili na gostovanju, i imaju negativan međusobni skor u Evrokupu (2:4)

Crno-beli su trenutno jedina ekipa u celom takmičenju sa šest pobeda i samo jednim porazom, utisak je ipak da su rezultati bolji od igre, moguće je da i u toj činjenici ima uticaja Željka Obradovića, jer dobijanje utakmica i lošom igrom, odlika je šampionskih ekipa.

Lokosi su najefikasnija ekipa na domaćem terenu u Evrokupu, daju na svom parketu prosečno 96,3 poena, što zvuči zaista strašno.

U ekipi imaju dva vodeća strelca takmičenja Džonatana Motlija (23,9) i Erika Mekoluma (21,3) i evidentno je da ekipa stremi velikom broju poseda i brzoj igri.

Prošle nedelje nakon poraza u Hamburgu smenjen je trener Jevgenij Pašutin, ekipu će protiv Partizana voditi njegov doskorašnji asistent i bivši trener FMP-a Branko Maksimović, ali je teško očekivati da će se išta u sistemu igre promeniti za tako kratko vreme.

Prvu utakmicu pod vođstvom Maksimovića Lokomotiva je izgubila od Nižnjeg Novgoroda, a za njih je zabrinjavajuće da su u dva poraza primili 95 i 100 poena.

Slabost domaćih je i što su im visoki igrači skloni pravljenju velikog broja faulova. Stanislav Ilinitski je po tome prvi u Evropkupu (4,4 po utakmici), Greg Vitington drugi (4,0), čak i Motli ulazi u takve probleme (3,4).

Motli je inače i igrač sa najvećim prosečnim rejtingom u Evrokupu (28,3), drugi po blokadama (1,4) i četvrti po broju skokova (7,6).

Partizan će očigledno morati da nametne svoj ritam, pre svega da uspori protivnika i onemogući im brzu realizaciju u tranziciji, što im je specijalitet. Trener crno-belih Željko Obradović ne misli da će promena trenera mnogo promeniti u igri Lokomotive.

„Trener je novi, ali igrači su isti. Analizirali smo njihovu poslednju utakmicu u VTB ligi protiv Novgoroda, uočili neke detalje koji mogu biti veoma značajni i tako se pripremali za meč. Igramo protiv tima koji ima vanserijske igrače na svim pozicijama i koji je projektovan da dogodine igra Evroligu. Veliki je izazov pred nama, moramo da odigramo veoma dobro da bi imali šanse za pobedu“, rekao je Obradović.

Zak Ledej gostovanje u Krasnodaru protivdirktnog lidera za vrh grupe Ane razdvaja u odnosu na druge utakmice.

„Svaka utakmica je teška, moramo da izdržimo, da postupamo po savetima trenera i njegovom planu igre i pokušamo da dođemo do bitne pobede. Odličan su tim, sa izuzetnim Amerikancima, moramo da budemo na visokom nivou i damo sve od sebe“, najavio je Ledej.

Bek crno-belih Aleksa Avramović rekao je da meč sa Lokomotivom može da odredi put Partizana.

„Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šanse da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu tranziciju, dobro u napadu. Mislim da je ključ u našoj odbrani i pristupu utakmici, da kroz defanzinve zadatke otvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo u prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo“, izjavio je Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari