Stotka kazna za "promaju" 1Foto: euroleague.net

Zvezda je u Istanbulu doživela peti poraz u Evroligi, a Efes ubedljivo došao do četvrte pobede- 100:79 (21:21, 26:19, 27:24, 26:15).

Činjenica da su crveno-beli primili trocifreni broj koševa, a u dosadašnjem takmičenju primali prosečno 72 po meču, sama po sebi govori šta je odlučilo pobednika.

U odbrani je duvalo na sve strane, kako spolja tako i iznutra, moglo se očekivati da će naići sudijska trojka koja manje toleriše Zvezdinu „igru na nož“, a njeni igrači se na taj kriterijum nisu prilagodili. To je rezultiralo velikim brojem faulova za „2+1“ i lakim poenima protivnika iz tranzicije. Efes je imao odlično šutersko veče (12-25 za tri poena, prema Zvezdinih 8-29), ali je ključ ubedljive pobede mnogo više bio u skoku. Domaći su imali 24 uhvaćene lopte više od Zvezde, napravili su čak 18 ofanzivnih skokova iz kojih je gotovo uvek sledila sigurna realizacija. Videlo se odsustvo Mitrovića, Zvezdu su stigle i prve posledice „zamrzavanja“ trojice mladih igrača (Simanića, Dobrića i Rakićevića) čak i na „plus milion“ u ABA ligi, prvi od njih je za desetak minuta na parketu i izgledao kao neko totalno van takmičarskog ritma. Izostala je i u poslednje vreme redovna „paljba“ Simonovića iz daleka, te poeni Bjelice i Kuzmića iz pikenrola.

I takva „atipična“ Zvezda je posle minus 13 u poslednjoj četvrtini serijom u režiji Voltersa i Simonovića stigla na 75:80, ali je onda Koton ušao u ritam i na kraju svoj tim doveo i do najveće razlike. Najefikasniji u Zvezdi bio je Dženkins (20), dvocifren je bio još Gudurić (14). S druge strane Braun je dao 20, Koton 19, a Ertel 17 poena.

Sledeći meč Zvezda igra u Beogradu 2. decembra sa Žalgirisom.

Radonjić: Razlika možda i prevelika

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim sve vreme igrao slabu odbranu i da je zasluženo izgubio protiv Efesa u Evroligi.

„Čestitam Efesu na odličnoj igri i na pobedi. Igrali smo slabo u odbrani svih 40 minuta. Imali smo mngoo problema u tranzicionoj odbrani i u skoku. Imali su mnogo ofanzivnih skokova i na sve to su dobro šutirali, a na kraju je razlika možda i prevelika. Okrećemo se novim duelima“, rekao je Radonjić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari