Strahinja Rašović uoči Svetskog prvenstva u vaterpolu: Ne možemo da se ubijemo zbog poslednjih poraza, sve je do naše glave 1Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentativac Srbije Strahinja Rašović izjavio je da nacionalni tim trenira punom parom za Svetsko prvenstvo u Fukuoki, u Japanu (14-30. jul), dodajući da će najvažnije biti da ekipa bude mirna i da u svakom meču pruži maksimum.

„Sve ide kako treba. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju. Stigli su i Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni“, rekao je Rašović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Rašović, koji je za reprezentaciju Srbije odigrao 132 utakmice i postigao 234 gola, naveo je da je nacionalni tim analizirao nedavne poraze na završnom turniru Svetskog kupa u Los Anđelesu i dodao da je najveći problem bio – u glavi.

„Ne možemo da se ubijemo posle poraza protiv Amerikanaca i Rumuna, koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje“, rekao je Rašović pred svoje treće Svetsko prvenstvo.

https://www.danas.rs/sport/milutinov-nema-dilemu-igram-na-svetskom-prvenstvu-vec-sam-se-javio-pesicu-jokica-podrzati-kakogod-da-odluci/

Srbija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Španijom, Crnom Gorom i Južnom Afrikom.

„Španci su odlična ekipa, nema tu priče, ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će, kao i uvek, da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu“, rekao je Rašović.

„Najvažnije je da se mi u glavi ‘doteramo’. Idemo u Fukuoku da igramo, ne dolazimo da bismo ispali u osmini ili četvrtini finala. Koliki su nam dometi videćemo, ali u svaki meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari