Streljaštvo: Arsović i Mikec se vratili u vrh 1Andrea Arsović

Zlatne medalje i Kristalni globusi za pobede na finalnom turniru Svetskog kupa vratili su Andreu Arsović i Damira Mikeca u vrh rang lista Svetske streljačke federacije.

Na novembarskim listama ISSF oboje drže četvrta mesta u svojim discilinama.

Trijumf na završnom turniru SK, održanom početkom oktobra u Bolonji, Andrei Arsović je doneo skok sa 10. na četvrtu poziciju liste za vazdušnu pušku. Mikec se u Bolonji okitio zlatom vazdušnim pištoljem, uz novi evropski rekord finala (202,9), pa se sa 15. popeo na četvrto mesto.

Vrlo visoko je rangirana i Bobana Veličković, finalistkinja Olimpijskih igara vazdušnim pištoljem. Zadržala je peto mesto na listi za ovo oružje.

Među deset najboljih su i Stevan Pletikosić, na sedmom mestu liste za MK pušku iz ležećeg stava, kojom je na finalu SK u Bolonji bio četvrti,  i Milenko Sebić, deveti u konkurenciji strelaca MK puškom iz trostava.

Blizu plasmana među deset najboljih su i Zorana Arunović (11. na listi za vazdušni pištolj) i Dimitrije Grgić (13. na listi za vazdušni pištolj).

Na čelnim pozicijama gotovo i da nema promena. Trke vode olimpijski prvaci. Izuzetak je lista za trostav za muškarce. Prvo mesto šampionu iz Rija Nikolu Kamprijaniju (Italija), preuzeo je Sergej Kamenski (Rusija), srebrni na OI u Rio de Žaneiru i pobednik finala Svetskog kupa, na kome iskusni italijanski strelac nije učestvovao. Kamprijani čuva čelnu poziciju na listi za vazdušnu pušku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari