Streljaštvo: Saopšten spisak reprezentacije za EP 1

Sportski direktor Srećko Pejović odredio je sastav reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru (6 – 12. mart), saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Upravni odbor SSS je prihvatio Pejovićev predlog, ali spisak, ipak, nije konačan, preostalo je još nekoliko dilema. Otvoreno je još po jedno mesto u ekipama juniora i juniorki puškom, dok tri takmičarke konkurišu za preostala dva mesta u ženskom juniorskom timu pištoljem.

„Odluku o konačnom sastavu juniorskih timova puškom i ekipe pištoljem za juniorke doneću posle finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, koji će 11. i 12. februara biti održan u Smederevu, a najkasnije posle trećeg kola Kupa u „B“ programu, 25. i 26. Februara“, rekao je Pejović.

Sastavi seniorskih timova su se ranije iskristalisali, a poslednja dilema o seniorskim ekipama rešena je na velikom međunarodnom turniru u Minhenu, održanom minule nedelje. Rezultati u Minhenu su, kako je Pejović i najavio, uticali na sastav ženskog tima pištoljem, u kome će Srbiju u Mariboru predstavljati Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović.

U seniorskim miks timovima gađaće Andrea Arsović i Milutin Stefanović (puška), Zorana Arunović i Damir Mikec (pištolj). Sastav mikseva u juniorskoj konkurenciji Pejović još nije odredio.

Takmičenje miks parova će drugi put u istoriji biti deo zvaničnog programa Evropskog prvenstva. Prošle godine, na EP u Đeru, Srbija je u obe seniorke konkurencije osvojila zlatne medalje, u istim sastavima koji će u Mariboru braniti titule.

Pored dva zlata u seniorskim miksevima srpski strelci su na EP 2016. osvojili još pet medalja – zlato Andrea Arsović (puška, seniorke) i ženska juniorska reprezentacija puškom, srebro je osvojila ženska seniorska ekipa pištoljem, a bronze Zorana Arunović (pištolj, seniorke) i muška reprezentacija pištoljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari