Streljaštvo: Srpskim nadama danas tri medalje 1

Takmičari na kojima počiva budućnost srpskog streljaštva su drugog dana 23. turnira “Olimpijske nade“ u NJitri (Slovačka) osvojili tri odličja (zlato, srebro, bronza), pa se sa prestižnog mitinga kući vraćaju sa ukupno osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji (tri zlata, dva srebra, tri bronze) i četiri u ekipnom nadmetanju (dva zlata i dva srebra), saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

U subotu su se strelci odvojeno nadmetali u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, a danas u jedinstvenoj apsolutnoj konkurenciji.

Srpkinje su danas dominirale u nadmetanju puškom, a junak masovnog turnira je 15-godišnja Katarina Lazarević. Takmičarka Novog Beograda Ušće jedina je učesnica mitinga koja je uspela da osvoji zlato oba takmičarska dana. U subotu je bila najpreciznija kadetkinja, a u nedelju je trijumfovala u apsolutnoj konkurenciji vazdušnom puškom.

Naše takmičarke puškom su ispunile pobedničko postolje. Iza Lazarevićeve plasirale su se Marija Malić (srebro) i Marija Zavišić (bronza), a u finalu su gađale i Anja Knežević (šesto mesto) i Ivana Marić (sedmo).

Dva odličja prigrlila je i Marija Malić. U subotu, u nadmetanju kadetkinja puškom, su kao i u današnjem, sve tri medalje osvojile mlade takmičarke iz Srbije, s tim što su Lazarevićevoj na podijumu tada društvo pravile Ivana Marić na drugom, a Marija Malić na trećem mestu.

Sem pet devojaka u gađanju puškom, u finalu je danas gađalo još dvoje srpskih strelaca. Katarina Maricki (pištolj) i Aleksa Mitrović (puška) su stali na korak od medalje, oboje su osvojili četvrta mesta.

Pojedinačne medalje Srbije u NJitri – zlatne: (Kristina Lazarević, puška kadetkinje i apsolutna konkurencija), Đorđe Savić (kadeti puška), srebrne: Ivana Marić (kadetkinje puška) i Marija Malić (puška apsolutno), bronzane: Marija Malić (puška kadetkinje), Marija Zavišić (puška apsolutno) i Katarina Maricki (pištolj kadetkinje).

Drugog takmičarskog dana proglašeni su pobednici i osvajači medalja u ekipnoj konkurenciji subotnjeg nadmetanja.

Srpskim ekipama su pripale četiri medalje. Ženski kadetski tim puškom, sastavljen od tri imenjakinje (Marija Malić, Marija Zavišić i Marija Kolarević), je osvojio zlato sa odličnih 1.245,1, što je za tačno tri kruga bolje od nacionalnog juniorskog rekorda reprezentacije iz 2016. Međutim, s obzirom da je reč o kadetskom takmičenju rekord neće biti priznat kao apsolutni juniorski.

Najsjajnije odličje oko vrata su osvojile i kadetkinje pištoljem (Katarina Maricki, Teodora Simić, Jovana Todorović).

Srebrna odličja pripala su timu juniorki puškom (Ana Akifović, Jovana Jović, Kristina Lazarević) i kadetima istim oružjem (Veljko Ilić, Đorđe Savić i Stojan Stevanović). 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari