Stvarali šanse i sebi i rivalu 1Foto: STARSPORT

Igrači Partizana imali su sve uslove za osvajanje tri boda protiv AZ Alkmara na startu grupne faze Lige Evrope.

Od 27. minuta imali su igrača više (Svenson dobio crveni karton), od 61. su imali rezultatsku prednost (2:1), potom su i posle izjednačenja Holanđana (2:2) imali gomilu šansi koje nisu realizovali.

Jedina pozitivna stvar iz ove propuštene prilike verovatno je u tome što su igrači crno-belih svesni da nisu osvojili jedan bod već da su prokockali dva.

– Teško je kada ne pobediš, a stvoriš ovoliko šansi i imaš igrača više 60 minuta… Ovo su ozbiljne utakmice, moramo da budemo skoncentrisani da ne primimo dva gola iz dva šuta. Posle 2:1 utakmica je morala da ode u mirniji tok – rekao je posle meča Zoran Tošić.

Bivši fudbaler CSKA Moskve naglasio je i da na međunarodnim mečevima ne sme da se napravi toliki broj grešaka.

– Imali smo dosta izglednih šansi, lepih prilika u kojima smo morali da budemo koncentrisaniji. Kada ne koristiš svoje prilike, protivnik će te kazniti. Nama se to već duže vreme ponavlja – da mi ne koristimo svoje šanse, a da protivnik daje skoro sve svoje. To ne sme da se dešava na ovom nivou – iskren je Tošić.

Vezista Saša Zdjelar je konstatovao da je rezultat realan u odnosu na ono što je viđeno na terenu.

– Mislim da smo izgubili tri boda. Promašili smo mnogo šansi, primili smo golove iz kontranapada koje nismo smeli da primimo, ali sad možemo samo da pričamo o tome. Došli smo do igre kada su dobili crveni karton, ali nismo iskoristili previše prilika. Od Malatije imamo brdo šansi, ali ih ne koristimo, i to nas je danas koštalo. Okrećemo se narednim utakmicama i derbiju. Daćemo sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat iz duela sa Zvezdom, a siguran sam da će utakmica biti veoma dobra – naglasio je Zdjelar.

Povratnik u redove crno-belih Lazar Marković napomenuo je da je drugi gol AZ Alkmara previše šokirao njega i ekipu.

– Nismo smeli da primimo drugi gol, mislim da smo mogli i morali više. Nismo iskoristili šanse kada smo imali brojčanu nadmoć na terenu. Imao sam dobru priliku da i sam dam gol, mislio sam da će ući – nije ušla. Šta da se radi, AZ je dobra ekipa, mi se okrećemo narednom meču i idemo dalje – istakao je Marković.

Trener Savo Milošević rekao je da će ovaj rezultat imati smisao samo ukoliko igrači iz njega izvuku pouke za buduće susrete.

– Opet smo stvorili bezbroj šansi i ako ne uspevate da ih iskoristite, onda je teško. Nismo to uspeli ni u Superligi na nekim utakmicama. Sve su to stvari za nauk iz kojih treba da učimo. Dobro je da smo u Ligi Evrope nezadovoljni bodom, to je znak da želimo više – naglasio je Milošević.

On je dodao i to da ekipa mora da nauči kako da se ponaša kada vodi i smiri igru, umesto da bespotrebno srlja.

– Potpuno su igrali onako kako smo videli da igraju. Oni žele da igraju fudbal u svim zonama i pokazali su da imaju opasne napadače. Nismo adekvatno odgovorili u prvih 20 minuta, a posle smo došli do igre i do svojih šansi. Meni se jedino ne dopada drugo poluvreme, posle postignutog drugog gola morali smo da igramo mirnije u nastavku. Idemo dalje, imamo još pet mečeva – zaključio je Milošević.

Natho: Šta mi vrede golovi

Izraelski vezista u redovima Partizana Bibras Natho kaže da bi se rado odrekao svojih golova ako bi to ekipi donelo pobedu umesto remija.

– Jesam igrao dobro, ali šta to vredi kada nismo pobedili. Imali smo mnogo šansi, morali smo da ih iskoristimo. Trebalo je da bude 4:1 za nas, a ne da bude 2:2 – kazao je Natho.

Izraelac u najboljem timu Lige Evrope

Dvostruki strelac za Partizan protiv AZ Alkmara Bibras Natho izabran je za najbolji tim prvog kola Lige Evrope. UEFA je u najuži izbor za igrača kola stavila Kešera (Ludogorec), Saka (Arsenal), Bua (Bazel) i Zaniolo (Roma), a pobednik će biti proglašen naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari