Sudar dva fudbalska kontinenta u drugom stepenu: Dmitrovićeve odbrane penala donele trofej Sevilji 1Foto: FK Sevilja

Na Seviljinom stadionu „Ramon Sančez Pizhuan“ odigrana je utakmica čiju su organizatori bili Evropska fudbalska unija (UEFA) i Konfederacija južnoameričkog fudbala (KONMEBOL), krovne fudbalske organizacije na dva kontinenta.

To je bio duel domaće Sevilje kao osvajača Lige Evrope i ekvadorskog Independijente del Valjea, pobednika Kupa Sudamerikana za prošlu godinu, a to je pandan drugostepenom klupskom takmičenju Starog kontinenta. Pokuša je, dakle, da se uspostavi meč po uglednu na Interkontinentalni kup, susret evropskog i južnoameričkog prvaka, koji je igran od 1960. do 2004.

Independijente je poveo u 10. minutu preko argentinskog napadača Lautara Dijaza, koji je rutinski savladao Marka Dmitrovića oči u oči s njim. Domaćin, u čijem timu nije bilo Nemanje Gudelja i Hrvata Ivana Rakitića, izjednačio je u prvom minutu nadoknade vremena golom rezerviste Španca Pedra Ortiza.

 

Odmah se pristupilo pucanju penala. Sva četiri Seviljina izvođača su bili precizni. Dmitrović je u prvoj seriji odbranio i ponovljeni udarac,  pošto mu je prva intervencija poništena jer je napustio gol-liniju. Nadmudrio je protivničkog igrača i u trećoj seriji – 4:1.

Utakmica je bila posvećena Antoniju Puerti, bivšem igraču Sevilje, koji je preminuo 28. avgusta 2007, tri dana posle srčanog udara na meču prvog kola španskog prvenstva protiv Hetafea na „Pizhuanu“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari