Sudar dve generacije 1Foto: tkd Galeb

Milica Mandić kreće danas u pohod na svoje drugo olimpijsko zlato. U Rio je otišla kao peta nositeljka, ali činjenica da je pre četiri godine osvojila olimpijsko zlato biće motiv više svim rivalkama sa kojima se bude srela.

Takmičenje u njenoj kategoriji biće u znaku borbe dve generacije – na jednoj strani su „veteranke“ Mandićeva, Marija Espinoza iz Meksika, koja ima zlato iz Pekinga i bronzu iz Londona, i Francuskinja Gvladis Epanje, bronzana sa Igara 2008. godine, na drugoj nova generacija predvođena Kineskinjom Zeng Šuin, prvorangiranom tekvondiskinjom, i Britankom Bjankom Volkden, prvakinjom sveta i Evrope.

Prva protivnica srpske tekvondiskinje biće Holađanka Tina Skar, takmičarka koja nema značajnije medalje u seniroskoj karijeri ali jeste ove godine pobedila Milicu, dok bi u sledećoj fazi, ako prođe, trebalo da se bori sa Bjankom Valkden. U Miličinom delu žreba je i Kineskinja Zeng Šuin.

U periodu između dve Olimpijade Milica Mandić je imala uspone i padove. Zaređale su se povrede u 2015, zbog čega nije mogla da učestvuje na bitnim takmičenjima.

– Tri vezane povrede su me psihički lomile. Onemogućile mi učešće na nekim turnirima i otežale povratak u borilište. I pored toga osvojene medalje i kvota za OI su mi najveće zadovoljstvo i uspeh – rekla je Milica u razgovoru za Danas.

Iako je na Olimpijske igre otišla sa neskrivenom željom da ponovi uspeh, pritisak da mora da se popne na pobedničko postolje ostavila je po strani.

– Rio je izazov u kome treba da uživam. Bitno je da dam svoj maksimum, da se vratim kući srećna i zadovoljna pruženim – kazala je Mandićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari