Upravni odbor FK Mladosti iz Apatina predložiće Skupštini kluba, koja se najavljuje u najskorije vreme, da ovaj fudbalski klub istupi iz takmičenja u Premijer ligi, „svesni svih posledica koje takva odluka može imati po klub“. Uprvni odbor je održao sednicu posle subotnje utakmice u Beogradu protiv Partizana (0:1) i saopštio je da je situacija u klubu veoma teška.

Upravni odbor FK Mladosti iz Apatina predložiće Skupštini kluba, koja se najavljuje u najskorije vreme, da ovaj fudbalski klub istupi iz takmičenja u Premijer ligi, „svesni svih posledica koje takva odluka može imati po klub“. Uprvni odbor je održao sednicu posle subotnje utakmice u Beogradu protiv Partizana (0:1) i saopštio je da je situacija u klubu veoma teška. Pre svega, generalni sponzor kluba Apatinska pivara, koja je 12 godina finansirala klub, obećavala je nastavak saradnje, ali do početka prolećnog dela prvenstva ništa nije realizovano. Klub se našao u nezavidnoj situaciji jer ne može da izvrši obaveze prema zaposlenima u klubu, dobavljačima i ostalima sa kojima Mladost sarađuje. U saopštenju se navodi da rukovodstvo kluba nije bilo pripremljeno za ovakvu situaciju i nije pravovremeno preduzelo adekvatne korake, oslanjajući se na obećanja Pivare. Kada su svi rokovi probijeni, počelo se sa traženjem iznuđenih rešenja da bi se novonastala situacija „premostila“ i klub nastavio dalje takmičenje. „I pored svih problema, uz vanredne napore svih u klubu, naročito igrača koji su sve ovo vreme maksimalno i profesionalno izvršavali svoje radne obaveze, bez obzira što u prethodna tri meseca nisu primili prinadležnosti, odlučili smo da nastavimo takmičenje, tj. da uđemo u dalju neizvesnost , da u hodu pokušamo rešiti probleme finansiranja. Zbog regularnosti takmičenja otišli smo na subotnju utakmicu gde smo na svu našu muku doživeli još jedno razočarenje u vidu sudijske nepravde. Iako visoko plasirani u prvenstvu i ranije smo doživljavali sudijske nepravde, a potvrda toga su protokoli i kažnjavanje sudija koji su vodili naše utakmice“. Upravni odbor navodi da dosad nije želeo posebno da ističe loše suđenje, ali naglašava da je subotnja utakmica prevršila granicu trpljenja.
Pristalice Mladosti, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg prvenstva, veoma su iznanađene i zabrinute. Ipak, vlada uverenje da će se naći rešenje da se takmičenje nastavi, a konačnu reč izreći će Skupština kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari