Suđenje Zvezdanu Terziću: Još jedno odlaganje zbog "bolesti" 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Sudski organi od 2011. godine pokušavaju da dokažu da je generalni direktor FK Crvena zvezda zloupotrebio službeni položaj u vreme upravljanja OFK Beogradom.

Novopečeni predsednik Sportskog društva Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, juče je održao konferenciju za medije i tom prilikom dugo i podrobno govorio o minuloj sezoni, sadadašnjosti fudbalske sekcije crveno-belih i planovim petostrukog uzastopnog osvajača titule šampiona Srbije, ali ga je neimenovana bolest sprečila da se pojavi na današnjem suđenju povodom davnašnje optužbe da je prisvojio deo novca od transfera Branislava Ivanovića, Srđana Stanića i Vanje Grubača, kao tadašnji direktor Romantičara.

Preciznije, Tužilaštvo ga tereti za nezakonito uzimanje 1,1 milion nemačkih maraka od prodaje pomenutog trojca, kao i za omogućavanje da dve firme iz inostranstva, neutvrđene vlasničke strukture, mimo zakonske regulative zarade 3,3 miliona evra u istom poslu. Suđenje je počelo u januaru 2011. godine, a od 2017. se nije održalo nijednom. Pa, ni danas.

„Terzićev slučaj je pre godinu dana preuzela sudija Ana Đuričković Trifunović zbog čega je suđenje, kako zakon predviđa, moralo da počne ispočetka, saslušanjem odbrane optuženih, pregleda dokaza i saslušavanjem svedoka. To se, međutim, nije dogodilo već godinu dana pošto se zbog bolesti Terzića ili njegovih advokatica suđenje iznova odlagalo. Suđenje nije održano punih pet godina“, objavio je Krik.rs, koji revnosno prati ovaj slučaj.

Nekadašnji predsednik nacionalnog Fudbalskog saveza krio se više od dve godine u Crnoj Gori, nakon što je otvorena istraga povodom sumnji u navedene malverzacije, jedno vreme se nalazio i na poternici Interpola, ali se 2010. godine predao Upravi kriminalističke policije u Beogradu, da bi 12 meseci kasnije počelo još nezavršeno suđenje. U međuvremenu je došao u Crvenu zvezdu, koju i danas vodi, a sam je mnogo puta istakao da se to desilo po ličnoj želji predsednika države i velikog zvezdaša, Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari