Superliga najavila da će razmotriti korake za izmenu projekta 1Foto: Pixabay/Birgit

Osnivači fudbalske Evropske Superlige saopštili su noćas da će preispitati koji su najbolji koraci za izmenu tog projekta i istakli da su se engleski klubovi povukli iz tog takmičenja pod pritiskom.

„S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najprikladniji koraci za izmenu projekta, imajući u vidu naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, istovremeno povećavajući solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu“, navodi se u saopštenju Superlige.

Ovo saopštenje stiglo je nakon što je svih šest engleskih klubova, uključenih u osnivanje Superlige Evrope, povuklo iz tog takmičenja. Prvo je to uradio Mančester siti, a potom i Čelsi, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem.

„Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, na šta su bili prinuđeni pod pritiskom koji je na njih izvršen, mi smo uvereni da je naš predlog u potpunosti u skladu sa zakonom i normativima Evropske unije što je potvrđeno i sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu“, navodi se u saopštenju.

Evropska Superliga je, takođe, navela da je ubeđena da trenutni status kvo u evropskom fudbalu treba promeniti i da predlaže novo takmičenje jer „postojeći sistem ne funkcioniše“.

Vlasnik Liverpula se izvinio navijačima, igračima i Klopu

Vlasnik Liverpula Džon Henri izvinio se danas navijačima tog fudbalskog kluba i naveo da je bez njih nemoguć projekat Superlige Evrope.

„Želim da se izvinim svim navijačima Liverpula na problemima koje sam izazvao u poslednjih 48 sati. Ovaj projekat ne može da uspe bez podrške navijača, koji su se jasno izjasnili da ga ne žele, i mi smo to čuli“, naveo je Henri u poruci navijačima.

Liverpul i ostalih pet engleskih klubova u utorak kasno uveče je pokrenulo proces povlačenja iz Superlige, čiji su bili osnivači.

Vlasnik kluba se izvinio i treneru Jirgenu Klopu i igračima.

„Oni nemaju apsolutno nikakve veze sa ovim, oni su takodje bili uznemireni. To najviše boli. Vole vaš klub i rade da ga učine ponosnim svakog dana“, dodao je Henri.

On je istakao da će Liverpul izgraditi ponovno poverenje i nastaviti dalje.

Sastaje se ECA, nepoznato da li će engleski klubovi biti pozvani nazad u tu organizaciju

Odbor Asocijacije evropskih klubova (ECA) sastaće se danas da diskutuje o događajima koji su uznemirili fudbal prethodnih dana.

Posle objave pokretanja Superlige svih 12 klubova osnivača napustilo je ECA.

Ipak, engleski klubovi koji su bili medju osnivačima su pokrenuli proces povlačenja iz Superlige.

Nije poznato da li će šest engleskih klubova, koji su u međuvremenu odustali od Superlige, biti odmah pozvano nazad u ECA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari