Superliga Srbije: Remi Zvezde i Partizana u "večitom derbiju" 1Foto: BETA/AP Photo/ Marko Drobnjaković

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su 1:1 u 159. „večitom derbiju“ odigranom u okviru 24. kola Superlige Srbije, na stadionu „Rajko Mitić“.

Strelci su bili Nemanja Nikolić u prvom, te Milan Pavkov u drugom poluvremenu.

Gledali smo jednu dobru fudbalsku predstavu u kojoj su gostujući fudbaleri bili bolji u prvom poluvremenu, dok su igrači Zvezde na svom stadionu dominirali u drugih 45 minuta, ali i nisu uspeli da dođu do sva tri boda.

Ovaj „večiti derbi“ su obeležile sudijske greške glavnog arbitra Danila Grujića i njegovog sudijskog tima, pošto je u prvom poluvremenu poništen čist pogodak El Fardu Bena zbog ofsajda, iako je najbliži golmanu „crno-belih“ Vladimiru Stojkoviću upravo bio bek Nemanja Miletić, dok je samo desetak minuta kasnije vezista Partizana Nemanja Kosović pao u kaznenom prostoru protivnika, a činilo se da ga je sa zemlje sapleo Nemanja Milunović.

Tu nije bio kraj kontroveznim odlukama pošto je utisak da je napadaču Partizana kod vodećeg gola asistirao upravo njegov saigrač Nemanja Kosović, a onda je „devetka“ Partizana iz ofsajda postigla pogodak, dok je u drugom delu na centaršut Nemanje Miletića igrom u svom kaznenom prostoru igrao bek Zvezde Milan Gajić, ali se sudija nije oglasio ni posle te situacije.

Izuzev toga gledali smo odbar fudbal sa dosta duela, nekad čak i grube igre na ivici faula za direktan crveni karton, ali su derbi ipak završili kompletni i jedni i drugi.

Strateg Zvezde Vladan Milojević je na početku drugog poluvremena u igru ubacio i drugog napadača, Milana Pavkova, a ovaj mu je to vratio fantastičnim pogotkom iskosa van kaznenog prostora, kada je loptu uz pomoć stative poslao u mrežu „večitog“ rivala.

Partizan nije bio favorit uoči ovog duela, ali je u prvom poluvremenu postavka trenera „crno-belih“ Zorana Mirkovića prosto onemogućila Zvezdu da igra u svom ritmu i u takvoj situaciji gosti su se odlično snašli, a često su na terenu i bili opasniji.

Ipak, u drugom delu ulaksom Pavkova i Gorana Čaušića Zvezda postavlja ravnotežu na sredini terena i dolaze do poseda lopte, ali ne i do sva tri boda.

Uoči utakmice došlo je do tuče na Autokomandi, a među povređenima su navijači i policajci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari