Superliga Srbije: TSC leči rane crno-belih 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Po predviđeno paklenim vrućinama ovog vikenda igraće se letnji domaći fudbal, a dobra okolnost je što je već par godina uslov za igranje u „eliti“ nastup sa stadionima koji imaju osvetljenje. Ipak, promenjen je ranije predviđeni termin jedne utakmice, Mladost će u Lučanima dočekati Crvenu zvezdu u nedelju u 21, umesto u subotu u 18.45.

Mini derbi igra se u Beogradu, u Nišu „ranjeni“ Partitan dočekaće ambicioznu i već nekoliko sezona za vrh konkurentnu ekipu TSC iz Bačke Topole.

Šef struke crno-belih Ilija Stolica najavio je za ovaj meč debi najvećeg letošnjeg pojačanja Fusenija Dijabatea, a i mogući, dugo očekivani povratak na teren Ljubomira Fejse koji od zimus nije odigrao ni minut.

„Duboko verujem da je fudbal timski sport, a ekipa uvek u prvom planu. Dijabate je fudbaler ogromnog kvalteta, uverićete se već na prvoj utakmici, ali je u službi kolektiva i siguran sam da će podići kvalitet cele ekipe. Spada u grupu fudbalera zbog kojih se dolazi na stadion, ali kao trener smatram da se zbog svakog ide na tribine. Specifičan je i verujem da ćete imati prilike da se uverite sutra“, rekao je Stolica.

On je dodao da je pred njegovom ekipom već drugi „derbi“ u sezoni.

„Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, među najbolje organizovanim u ligi, sa evropskim ambicijama. Srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo kući, pozivam navijače da nas podrže, vide novi tim, u novoj opremi, nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš stadion. Važno nam je da postoji razumevanje za proces koji prolazimo. Svi bi hteli da to bude brže, ali ni u fudbalu, ni u životu stvari ne idu jednostavno. Važno je da 90 minuta bude podrška, a posle meča aplauz ili kritika“, zaključio je Stolica.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić izjavio je da ekipu očekuje jedno od dva najteža gostovanja.

„Neće biti lako, ali uvek je veliko zadovoljstvo kada igramo protiv dobrog rivala.  Partizan je doveo nove igrače i novog trenera, Iliju Stolicu, koga mnogo poštujem. On je uspeo da sa manjim timom kakav je Voždovac, dominira kroz igru i dođe do dobrih rezultata. Gledajući Partizan u utakmicama koje su odigrali u pripremnom periodu, pre nego ove u prvenstvu, vidim da to pokušava i sada da uradi. Verujem da će uspeti u toj nameri ako se njegovi igrači naviknu na nove zahteve i ako dobije njihovu podršku. Ja mu želim sve najbolje, ali naravno tek od naredne nedelje“, rekao je Lazetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari