Superligaška drama i na vrhu i na dnu 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Crvena zvezda i Partizan nastavljaju bitku za fudbalsku titulu, Novi Pazar i Radnički 1923 u duelu za opstanak u najvišem ranhu takmičenja.

U srpskom klupskom fudbalu nema odmaranja za vreme prvomajskih praznika, pa će ovdašnjem auditorijumu 16 najzanimljivijih ekipa – superligaša (mada je i to prilično diskutabilno, inače mečeve Crvene zvezde i Partizana ove srede, zbirno, ne bi pratilo samo oko 5.000 ljudi) nastaviti trku za titulu, kvalifikacije za Ligu konferencije i(li) goli život u eliti. U više potencijalno atraktivnih duela.

Počev od onih za šampionski naslov, jer njegov branilac Crvena zvezda i, već četiri sezone gubitnik u toj večitoj borbi u dvoje, Partizan, idu na neugodna gostovanja. Crveno-beli posle loše partije i tesne pobede nad Čukaričkim pikiraju tri boda na terenu Vojvodine, a najveća briga trenera Dejana Stankovića jeste zdravstveni status Milana Borjana. Kapiten je imao problema sa povredom u prošlom kolu, ali je ostao do kraja među stativama i čak odbranio šut za izjednačenje u završnici meča, pa su i sada sve oči uprte u njega i lekare, bez obzira što se dan posle moglo čuti da će sve biti u redu, a njegove odmene Popović ili Gordić biti pošteđeni pritiska u Novom Sadu, gde lideru jesenas nije bilo lako da napravi brejk (1:2). Istina, domaćin ga dočekuje posle dva vezana poraza i drastično smanjenih šansi za visok plasman.

Napredak je u još lošijoj seriji, bez ijednog boda u tri kruga plej-auta, ali i takav plaši crno-bele. Jesenas je primio samo jedan pogodak u porazu pred kruševačkom publikom, da bi u drugom delu sezone izvukao remi u Humskoj, tokom kog Partizan nije znao da iskoristi prilike, a sudija ga je uskratio za čist penal. Dakle, motiva ima na pretek, mada je vidno da su izabranici Aleksandra Stanojevića umorni od borbe sa svim i svačim, često izvan svog domena. Treću poziciju Čukaričkog niko ne može da ugrozi, ali valja videti šta mu može niški Radnički (4) u međusobnom sudaru, kao i ko će izvući deblji lkraj u duelu TSC (6) – Voždovac (5).

Još dramatičnije bi moglo biti u dva derbija začelja, jer, u proleće često „probuđeni“, Novi Pazar (14) jedva čeka suočavanje sa Radničkim 1923 (13), a najlošije plasirani Proleter (15) i Metalac (16) idu jedan na drugog.

 

Oktet traži VAR za baraž

Osam učesnika plej-auta traži od Zajednice Superlige, Fudbalskog saveza Srbije i Komisije za takmičenje da se utakmice baraža za popunu SLS igraju samo tamo gde može biti instalirana video tehnologiju za proveru sudijskih odluka. Inače će biti ugrožena regularnost prvenstva.

 

Superliga Sbije

ČETVRTO KOLO PLEJ-OFA

* nedelja

Vojvodina – Crvena zvezda 17.00

TSC – Voždovac 18.30

Napredak – Partizan 19.05

* ponedeljak

Čukarički – Radnički (N) 18.30

ČETVRTO KOLO PLEJ-AUTA

* subota

Novi Pazar – Radnički 1923 16.00

Kolubara – Mladost 18.30

* ponedeljak

Radnik – Spartak 15.00

Proleter – Metalac 17.05

Tabela: C. zvezda 88, Partizan 86, Čukarički 54, Radnički (N) 47, Voždovac 47, TSC 44, Vojvodina 42, Napredak 37, Kolubara 40, Mladost 39, Radnik 39, Spartak 38, Radnički 1923 32, Novi Pazar 32, Proleter 31, Metalac 29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari