"Suspendovaće nam ligu, uništiće nas": Šta je Dragiša Binić rekao tužilaštvu o nameštanju mečeva 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dragiša Binić odazvao se u četvrtak pozivu na informativni razgovor u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, piše Sport Klub.

Nekadašnji fudbaler i član Izvršnog odbora Fudbalskog savea Srbije zadužen za regularnost takmičenja pozvan je pred postupajućeg zamenika javnog tužioca kako bi dao neophodna obaveštenja i inforamcije u vezi sa svojim saznanjima o nameštanju mečeva o čemu je govorio gostujući u emisiji Sportlajt koja je premijerno emitovana na Sport Klubu 9. septembra.

Tužilaštvo je formiralo predmet u ovom slučaju kako bi se proverili navodi izneti u emisiji koji ukazuju na koruptivne radnje. Razgovor koji je Binić imao u Tužilaštvu trajao je oko sat i po vremena. Kako Sport Klub saznaje, Binić je ostao pri tvrdnjama koje je izneo i u samoj emisiji.

Binić je naveo i da, ukoliko postoji iskrena želja da se slučaj istraži do kraja, u istragu moraju da se uključe svi državni organi čiji je to posao.

Takođe, Binić u svojoj izjavi nije imenovao nikoga od aktera u pomentumom slučaju. Na Tužilaštvu je da slučaj istraži kada neko ukaže na moguće nepravilnosti.

Dodatno, Binić je ukazao Tužilaštvu na slučaj nameštanja koji je nakon dugog procesa razrešen i završen pred sudom u Novom Sadu.

Binić je bio komesar za regularnost takmičenja FSS, a u tom periodu je govorio o saznanju da je meč Spartaka i Radničkog iz Niša u sezoni 2017/2018 namešten. Zbog tog meča je ranije osuđen glavni sudija susreta Srđan Obradović.

Viđena su tada dva penala za domaćina, a jedan je bio posebno skandalozan.

Binić je istakao da je dobio informaciju da je utakmica nameštena (ne i odakle) i onda pozvao sve da bi sprečio nameštanje, kako je rekao.

„To sam video, utakmica u Subotici. Spartak – Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to“, rekao je Binić koji je pojasnio da je od aktera meča tražio da se drže fer-pleja, ali uzalud.

Binić je istakao da nije uspeo da reaguje na sve prijave koje je dobio.

„Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to teraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno“, poručio je Binić u Sportlajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari