Suviše "slučajnih" grešaka 1Foto: EPA/ KIKO HUESCA

Umesto priče o sedmom uzastopnom plasmanu Real Madrida u polufinale Lige šampiona, dan nakon revanš meča na stadionu „Santjago Bernabeu“ evropska štampa bruji o načinu na koji su fudbaleri Bajerna radikalno oštećeni od strane sudijske ekipe na čelu sa Mađarem Kasaijem.

Bavarci su u toku regularnih 90 minuta uspeli da pobede identičnim rezultatom kojim su poraženi u Minhenu (1:2), ali su u produžecima dotučeni golovima Ronalda i Asensija (4:2).

Španski mediji su došli do saznanja da su neposredno nako meča i sami fudbaleri Reala priznali svojim kolegama iz Bajerna da su sudije značajno oštetile minhenskog velikana. Trener Zinedin Zidan demantovao je takve tvrdnje posle utakmice u kojoj je sudija Kasaji prestrogo dodelio drugi žuti karton Vidalu, a zatim je sa kolegama prevideo da je Ronaldo čak dva gola postigao iz ofsajd pozicije.

– Pričao sam sa Ančelotijem, ali nikada ne ulazim u suđenje. Svašta može da se dogodi. Pričali smo o drugim stvarima – ogradio se francuski stručnjak, okrenuvši priču u pravcu evidentnih zvižduka navijača upućenih Ronaldu, trostrukom strelcu u revanšu, tokom utakmice.

– Pokazao je da je u ključnim trenucima tu. To pravi razliku. Kada je potrebno da bude tu, on je tu. On je jedinstven i zaista smo srećni zbog njega – poručio je Zidan.

U Bajernu su opravdano ogorčeni suđenjem i samim tretmanom petostrukih evropskih šampiona.

Trener Karlo Ančeloti smatra da je uvođenje video tehnologije stvar moranja i da je krajnje vreme da se stane na put kardinalnim sudijskim greškama.

– Sudije jednostavno nisu dorasle zadatku, ali to ne znači da je Real bilo kako uticao na njihove odluke. Nikada nisam podržavao uvođenje video tehnologije, ali moram priznati da smatram da je to sada neophodno. Mislim da je Zidan saglasan sa tim, jer sam pričao sa njim posle meča. Polufinalista ne sme biti tako direktno određen. Takvo suđenje ne bi smelo da se dešava u ovom takmičenju na ovom nivou – ogorčen je italijanski stručnjak i bivši trener Reala.

Jasniji i mnogo emotivniji prilikom tumačenja sudijskih grešaka bio je Arturo Vidal. Čileanac je u prvom meču promašio penal, dok je u drugom isključen zbog dva žuta kartona, od kojih je drugi bio nepostojeći.

– Ovakva pljačka ne sme da se dešava u Ligi šampiona, zapitali smo se da li je moguće da su nam tako nešto uradili. Želeli smo polufinale, ali sada osećamo bes jer je sudija odlučio meč. Napravio je mnogo grešaka, osramotio nas i izbacio iz Lige šampiona – ogorčen je Vidal.

Levandovski i Vidal krenuli na Kasaija

Mediji su nakon meča preneli da su Robert Levandovski, Arturo Vidal i Tijago Alkantara, fudbaleri Bajerna, posle utakmice na „Santjago Bernabeu“ krenuli da uđu u svlačionicu u kojoj je bio sudija Kasai, namereni da se obračunaju sa mađarskim deliocem pravde, koji je očajnim odlukama upropastio meč.

Ramos: Sudije nekad daju, nekad uzmu

Na osnovu izjave posle utakmice može se zaključiti da je i Serhio Ramos, štoper Reala, saglasan sa time da je Bajern oštećen u revanšu: „Poštujem svačije mišljenje, ali ne znam o čemu se ovde govori. Sudije ti nekada daju, a nekada oduzmu na terenu“.

Ronaldo: Molim navijače da mi ne zvižde

Kristijano Ronaldo je nakon meča očigledno bio pogođen zvižducima sa tribina koji su mu bili upućeni zbog neubedljivih partija tokom sezone. Portugalac je simpatizere smekšao het-trikom u revanšu, odnosno sa četiri postignuta gola na oba četvrtfinalna meča, čime je došao do sedam golova u Ligi šampiona ove sezone: „Samo molim navijače da mi ne zvižde, jer se ja uvek trudim, radim svom snagom i dajem svoj maksimum kako bi Real bio bolji.“

Roben: Sudija upropastio meč

– Opljačkani smo i to moram da kažem jer je sudija upropastio odličan meč. Retko kada pričam o sudijama, bili smo sjajni na terenu, kao i Real, ali je sudija grešio, ne mi… Čovek sa pištaljkom napravio je sebi reklamu, umesto da bude reklama za fudbal – rezigniran je bio i Arjen Roben, fudbaler Bajerna.

Kraj sezone za Nojera

Golman Bajern Minhena Manuel Nojer odsustvovaće najmanje osam nedelja s terena, pošto je u revanšu Lige šampiona protiv Real Madrida polomio kost u stopalu leve noge, rekao je u sredu predsednik Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige. Nojer se povredio prilikom trećeg gola Ronalda na meču odigranom na „Santjago Bernabeu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari