Švajcarska i Danska na EP, devet golova Italije 1Foto: Beta/AP/Marcos Moreno

Fudbalska reprezentacija Švajcarske plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo 2020. godine, pošto je na gostujućem terenu pobedila Gibraltar sa 6:1, u kvalifikacionoj Grupi D.

Dvostruki strelac bio je Sedrik Iten, u 10. i 84. minutu, a golove su postigli još Ruben Vargas u 50, Kristijan Fasnaht u 57, Loris Benito u 75. i Granit Džaka u 86. minutu. Jedini gol za Gibraltar postigao je Ris Stajč u 74. minutu.

Švajcarska je prva u grupi sa 17 bodova, a druga je Danska sa 16 bodova, koja se večeras plasirala na Evropsko prvenstvo remijem u Dablinu protiv Republike Irske.

Danska je povela u 73. minutu golom Martina Brajtvajta, a domaći su izjednačili golom Meta Doertija u 85. minutu. Irci će igrati u baražu.

U Grupi F, Španija, koja se ranije plasirala na Evropsko prvenstvo, pobedila je u Madridu Rumuniju sa 5:0 i ostvarila osmi trijumf u kvalifikacijama. U toj grupi Norveška je kao gost pobedila Maltu sa 2:1, a Švedska, koja se takodje plasirala na turnir, je u Solni bila bolja od Farskih Ostrva sa 3:0.

Iz Grupe J poznato je da su na Evropskom prvenstvu Italija i Finska. Italija je Palermu pobedila Jermeniju sa 9:1 i ostvarila maksimalnu 10. pobedu u kvalifikacijama. Dva gola postigao je Ćiro Imobile, u osmom i 33. minutu, a dvostruki strelac bio je i Nikolo Zaniolo, u devetom i 64. minutu.

Golove su postigli još Nikolo Barela u 29, Alesio Romanjoli u 72, Žoržinjo iz penala u 75, Rikardo Orsolini u 78. i Enriko Kijeza u 81. minutu. Jedini gol za Jermeniju postigao je Edgar Babajan u 79. minutu.

Finska je u Atini izgubila od Grčke sa 1:2, a Bosna i Hercegovina je u Vaduzu pobedila Lihtenštajn sa 3:0 u istoj grupi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari