Švajcarska pobedila Srbiju u košarci (VIDEO) 1Foto: Košarakaški savez Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Švajcarske u „balonu“ u finskom Espou sa 90:92 (25:28, 19:21, 28:24, 18:19), u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Aleksa Avramović sa 23 poena, dok su po 20 ubacili Danilo Andjušić i Dragan Apić. Švajcarce je do pobede vodio Marko Mladjan sa 18 poena, Džonatan Kazadi i Dušan Mladjan su dodali po 16, dok je Roberto Kovač postigao 14 poena.

Ovo je prva pobeda Švajcarske u kvalifikacijama, posle dva poraza, tako da sada ima isti skor kao Srbija.

Prva četvrtina pokazala je da košarkašima Srbije neće biti lako na ovom meču. Švajcarci su sjajno šutirali za tri poena (pogodili šest od sedam), pa su na prvi odmor otišli sa tri poena prednosti (25:28).

Srbija se mučila i u drugoj deonici, posle trojke Avramovića izabranici Igora Kokoškova su stigli do plus četiri (40:36), ali je Švajcarska preokrenula i na poluvremenu je imala pet poena viška – 44:49.

Švajcarska je u trećoj četvrini stigla do velikih devet poena prednosti, da bi Srbija u finišu tog dela igre, posle poena Andjušića, uspela da povede (72:71), ali je Kazadi u poslednjim sekundama četvrtine vratio prednost na stranu Švajcarske.

Održavali su Švajcarci prednost sve do polovine poslednje deonice kada je Srbija poenima Andjušića povela (85:83), ali je košarkaš Burga odmah nakon toga zaradio tehničku grešku što je protivnički tim iskoristio – jedno slobodno bacanje je pogodio Dušan Mlađan, a potom i trojku za – 85:87.

Srbija je u finišu meča, poenima Apića, ponovo uspela da izjednači na 90:90, potom je imala i napad za pobedu, ali je Andjušić izgubio loptu. Krenula je tada Švajcarska u napad, 21 sekundu pre kraja, a odlučujući koš pogodio je Dušan Mlađan pet desetinki pre kraja.

Košarkaši Srbije u ponedeljak od 18.00 igraju protiv Finske.

Kokoškov: Nov smo tim

Selektor srpskih košarkaša Igor Kokoškov rekao je da njegovom timu posle večerašnjeg poraza od Švajcarske ostaje samo da se koncentriše na narednu utakmicu.

„Čestitao bih Švajcarskoj. Odlično su šutirali, dobili na samopouzdanju. Došli smo da se takmičimo, a pravili smo neke greške koje su nas koštale. Nedostajala je komunikacija. Nov smo tim i moramo da se koncentrišemo na narednu utakmicu i naučimo iz grešaka“, rekao je Kokoškov posle utakmice u Finskoj.

Sledi utakmica sa domaćinom Finskom.

„Igrali smo protiv Finske nekoliko puta poslednjih godina i dobro su nam poznati. Do sada uopšte nismo govorili o Finskoj i od sutra se spremamo za njih. Igraće kod kuće, osećaju se udobno ovde, bez obzira na to što nema navijača, imaju prednost domaćeg terena“, kazao je Kokoškov.

Košarkaš Srbije Danilo Anđušić čestitao je protivniku na velikoj pobedi.

„Loše smo igrali u odbrani, mnogo poena primili. Nismo igrali kako bi trebalo. Mi smo mlad tim i energija bi trebalo da bude u prvom planu, a nismo je pokazali. Ima još utakmica, moramo da držimo glavu gore i spremimo se za predstojeće izazove“, kazao je Anđušić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari