Sve spremno za početak 57. Ljubičevskih konjičkih igara 1Foto: Danas

Prvi put u svojoj istoriji, predstojeće 57. Ljubičevske konjičke igre, koje se po tradiciji održavaju prvog vikenda u septembru, ove godine, usled nepovoljne epidemiološke situacije, odigravaće se bez publike na tribinama Hipodroma i svečanog defilea ulicama Požarevca.

Na požarevačkom Hipodromu sve je spremno za početak igara. U cilju sprovođenja higijensko-sanitarnih mera trke će se održati bez prisustva publike i broj prisutnih lica na hipodromu takođe će biti ograničen. Program igara je redukovan tako da će ove godine izostati utakmica u preskakanju prepona, takmičenje u daljinskom jahanju i defile učesnika ulicama Požarevca. Na programu igara je po šest galopskih i kasačkih trka podeljenih u dva dana.

Finalnog dana igara na programU su četiri galopske i dve kasačke trke. Trka dana je galopska trka „Kup Ljubičeva“ a najznačajnija kasaška trka je „Knez Mihailo“. Pored navedenih, na programu su galopske trke „Memorijal Blagoja Uroševića“, Braničevo“ i Kostolac“ i kasačka trka „Stig“.

Neće izostati ni jedinstveni „Ljubičevski višeboj“ u nadmetanju za najveštijeg jahača Viteza Ljubičeva, a kroz kvalifikacije su prošli: Boban Janićijević sa grlom Walken Ligh, Davorin Živković sa grlom Tarantina, Nenad Anđelić sa grlom India Jada, Mirko Karadžić sa grlom Lahi Dona, Dušan Janković sa grlom Lendoveri, Slađan Mladenović sa grlom Merlin, Vojin Mirković sa grlom Red Fear, Milan Ivić sa grlom Kajman, Milan Jovanović sa grlom Sibirska kraljica i Dušan Rajčić sa grlom Baford Boy. Učestvovaće još i Andrija Sterđević i Marko Milenković, dva prvoplasirana takmičara na 56. igrama.

Prenosi na RTS i SAT TV

Pošto nije moguće pratiti sportska nadmetanja na samom hipodromu, SAT Televizija će u subotu prenostiti dešavanja sa Hipodroma od 14 sati, a u nedelju prenos preuzima Javni servis RTS od 17 sati i 15 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari