Svečano otvorene XVIII Mediteranske igre u Taragoni 1Foto: OKS

U Taragoni na Nou Estadi stadionu svečanom ceremonijom juče su otvorene XVIII Mediteranske igre.

Kako se navodi u saopštenju, Srbiju predstavljati 139 sportista koji će se takmičiti u 27 sportova: atletika, boks, boćanje, basket 3×3, biciklizam, džudo, karate, dizanje tegova, golf, jedrenje, stoni tenis, mačevanje, kajak, odbojka na pesku, plivanje, rukomet, rvanje, skijanje na vodi, gimnastika (sportska i ritmička), streličarstvo, streljaštvo, leteće mete, tekvondo, triatlon, vaterpolo i veslanje.

Zastavu Srbije je tokom ceremonije otvaranja XVIII Mediteranskih igara, kojoj su u ime Olimpijskog komiteta prisustvovali potpredsednik OKS Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki, nosio rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine,

Tokom ceremonije otvaranja XVIII Mediteranskih igara, Predsednik MKMI Amar Adadi naglasio je da su ove igre najmasovnije ikada obzirom da učestvuje preko 4000 sportista iz 26 zemalja u 33 sporta.

Prvog dana takmičenja su nastupili i prvi sportisti iz Srbije, streličari Aleksandar Beatović i Nikola Stefanović koji su se takmičili u kvalifikacijama discipline recurve 70m, Aleksandar Beatović će kroz dodatne kvalifikaije pokušati da se plasira u 1/16 finala, dok je Nikola Stefanović izborio za direktni plasman u 1/16 finala.

Kako je najavljeno u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije, danas će na sportska borilišta izaći 29 naših sportista u osam individualnih sportova, štafeta 4*100 slobodno (plivanje) i muška i ženska rukometna reprezentacija. Muškarci će igrati prvi meč u takmičenju po grupama protiv reprezentacije Egipta, dok će rukometašice igrati protiv reprezentativki Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari