Svetislav Pešić odradio prvi trening sa reprezentacijom pred početak kvalifikacija za EURO 2025. 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Srbije okupili su se u hali „Aleksandar Nikolić“ gde su odradili prvi trening pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija će u petak, 23. februara (20.00) u „Pioniru“ dočekati Finsku, tri dana kasnije gostovaće selekciji Gruzije u Tbilisiju, a na šampionat će se plasirati dve najbolje selekcije iz grupe.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je ranije tokom dana saopštio spisak igrača na koje računa za duele sa Finskom i Gruzijom, a ne njemu, očekivano, nema košarkaša iz NBA lige.

To znači da neće biti ni kapitena Bogdana Bogdanovića, člana Atlanta Hoksa, pa je Pešić morao da izabere novog, privremenog lidera tima, a izbor je pao na Luku Mitrovića, košarkaša Crvene zvezde.

Svetislav Pešić odradio prvi trening sa reprezentacijom pred početak kvalifikacija za EURO 2025. 2
Predrag Danilović i Luka Mitrović (desno). Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

 

Pešić je u ekipu za novi ciklus odabrao mahom igrače iz ABA lige, ali je u timu i nekoliko košarkaša iz evroligaških ekipa, poput Vanje Marinkovića, Marka Gudurića i Filipa Petruševa.

Na spisku se nalazi 15 igrača: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić. Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari