Svetislav Pešić otkrio da “orlove” očekuju spektakularni mečevi tokom priprema za nastup na Olimpijskim igrama: Srbija protiv Lebronovog “drim tima” i na oproštaju legendarnog Tonija Parkera 1Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić potvrdio je informaciju američkog ESPN da će “orlovi” u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu igrati protiv reprezentacije SAD.

Pešić je saopštio da će Srbija nastupati na turniru u Abu Dabiju, gde će joj rivali biti američki “drim tim” koji selektuje Lebron Džejms, i Australija, za koju će nastupiti brojni igrači iz NBA lige.

Pre tog turnira Srbiju očekuje duel u Lionu sa Francuskom, koji će predstavljati zvaničan oproštaj legendarnog Tonija Parkera od nacionalnog tima i povlačenje njegovog broja u reprezentaciji.

– Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad – rekao je Pešić za Mozzart sport.

Pored Srbije, direktan plasman na Olimpijske igre osigurali su Francuska kao domaćin, svetski šampiona Nemačka, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan i Japan.

Preostali učesnici biće određeni posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 2. do 7. jula u Španiji, Letoniji, Grčkoj i Portoriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari