(VIDEO) Svetislav Pešić pred duel sa Portorikom: Ozbiljna smo ekipa, ali ćemo još napredovati 1Foto: Joaqui Flores/Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je zadovoljan atmosferom u ekipi pred sutrašnji duel (14.00) sa Portorikom na Mundobasketu.

Srbija je u prvom kolu Grupe B bila bolja od Kine (105:63), a eventualnim trijumfom nad Portorikancima obezbedila bi plasman u drugu fazu šampionata.

– Ovo je početak prvenstva ali svaki meč je važan. Sistem takmičenja je takav da nemaš pravo na poraz, jer ispadaš. Prema tome, to je razlog da razgovaramo sa igračima o značaju utakmice. Mi smo, kao što sam rekao, na početku, želimo da svaki meč iskoristimo za napredak timske igre i individualni kod igrača. Da svaki meč donese kvalitet, ne samo rezultatski – rekao je Pešić.

On je dodao da je zadovoljan kako ekipa trenira i podiže formu.

– Igrači su svesni zašto su došli ovde, žele da se pokažu. Vrlo je važno da njihova unutarnja komunikacija bude dobra, to je najvažnije. Vidite i sami, mnogi nikad nisu igrali zajedno. Ako ne možemo to na terenu sve da postignemo, onda je važno da oni međusobno komuniciraju, da pokažu navike saigračima, kažu šta im odgovara i ne odgovara. Trening je i pre treninga i posle. Čitav je dan posvećenost da budemo bolji – izjavio je selektor.

Pešić se osvrnuo i na iznenađujuće pobede autsajdera na mečevima koji su danas odigrane.

– Moramo da budemo stalno fokusirani, koliko je to moguće. Mi smo to pokazali protiv Kine. Naravno, nije to protivnik od kojeg se pada u nesvest, ali ih respektujemo. Moramo prvo da imamo prema sebi poštovanje, jer ako sebe ne poštuješ, niko te ne poštuje. Uvek govorim igračima, ostani skroman, a veruj u sebe. Kad ostaneš skroman posle uspeha, a imaš samopouzdanje, onda sudbina zavisi od tebe, ne od drugoga. Mi na tu temu puno razgovaramo. Ozbiljna smo ekipa. Za sada sve ide u dobrom pravcu, očekujemo da ćemo napredovati – zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari