Foto:Starsport

Barsa je u Kataloniji praktično imala zicer protiv nemačkog šampiona, koji će evroligašku sreću, sasvim izvesno, u povratničkoj sezoni tražiti prevashodno u Minhenu (83:73).

Emotivno, Kariju je sigurno duel sa Bajernom bio poslednji na kojem je želeo da iskali bes i izvestan nivo frustracije posle blamaže u Moskvi protiv CSKA, odnosno izgubljenog meča na Kanarskim ostrvima. Bajern je i krenuo u najnoviju košarkašku misiju rukovodeći se idejom, znanjem i vizijom Pešića starijeg, koji je postavio temelje danas vrlo uspešnog kluba, koji je tako uređen da faktički funkcioniše po tržišnim principima: troši koliko zarađuje. U međuvremenu, Marko Pešić, njegov sin i bivši reprezentativac Nemačke, postavljen je na vodeće operativno mesto u klubu. On je bio i označen kao direktan krivac odlaska Đorđevića, odnosno dolaska Dejana Radonjića na trenersko mesto tokom prošle sezone i još uvek je jedan od najvažnijih ljudi prilikom sastavljanja ekipe.

– Utakmica je bila baš onakva kakvu smo i očekivali. Imao sam prednost u tome što sam odlično poznavao tim, trenera, predsednika i posebno generalnog menadžera Bajerna. Jaka Blažić je promenio ritam meča sa četiri ofanzivna skoka i vrlo sam srećan zbog toga – pohvalio je Pešić Blažića, sa kojim se u dva mandata mimoišao u Crvenoj zvezdi.

Rezultati i tabela

  1. kolo

CSKA – Darušafaka           79:75

Budućnost – Makabi        68:78

Barselona – Bajern           83:73

Panatinaikos – Gran Kanarija       102:87

Tabela: CSKA 3-0, Fenerbahče 2-0, Real 2-0, Olimpijakos 2-0, Panatinaikos             2-1, Žalgiris 1-1, Efes 1-1, Milano 1-1, Baskonija 1-1, Makabi 1-2, Barselona 1-2, Darušafaka 1-2, Bajern 1-2, Gran Kanarija 1-2, Himki 0-2, Budućnost 0-3.