Svetske MMA zvezde u Odžacima 4. maja 1Foto:Promo

Ostalo je nedelju dana do okršaja modernih gladijatora u Odžacima. Svetske MMA zvezde na severu Srbije boriće se 4. maja u heksagonu SBC-a koji se svojim radom poslednjih godina ističe kao jedan od najboljih evropskih MMA organizacija. 

Za sve ljubitelje mešovitih borilačkih sportova u Srbiji, regionu, Evropi i svetu spremili su najjači SBC fight card do sada, čemu svedoči i sama glavna borba u kojoj će snage odmeriti i boriti se za Serbian Battle Championship Light Heavyweight titulu i pojas šampiona u najdominantnijoj domaćoj i regionalnoj MMA organizaciji Igor “The Duke” Pokrajac protiv Maiquel “Big Rig” Falcoa. 

Jedna od najvažnijih borbi kako za domaću publiku, tako i za celokupan  SBC 21 – Reveng spektakl biće svakako bitka za pojas šampiona u lakoj kategoriji (do 70 kg) u kojoj borac rođen u Vrbasu, 26-godišnji Stefan Zvijer izaziva šampiona iz Brazila, 24-godišnjeg Džeksona Tortoru Loureiru. 

Srpski borac sa prezimenom Zvijer, koje samo govori da je reč o MMA ratniku koji ne priznaje ništa osim pobede, najavljuje žestok okršaj protiv sa Brazilcem u heksagonu. 

„U svakoj borbi idem po pobedu. Borba u Odžacima protiv Tortore ima posebnu težinu jer su u igri šampinoski pojas i bitka pred mojim navijačima, tako da ću biti motivisan više nego ikada. Pozivam publiku i ljubitelje borilačkih veština da 4. maja dođu u Odžake i podrže mene i ostale domaće borce. Fight card je jedan od najjačih do sada i mislim da ljubitelji našeg sporta ovo ne smeju propustiti. Moj protivnik je odličan borac, ali taj pojas će biti moj. “ – zaključio je Stefan Zvijer. 

Borba između Zvijeri i Tortore je druga glavna borba SBC 21 – Reveng večeri u Odžacima. Brazilac najavljuje odbranu pojasa , ali priznaje da zadatak neće biti ni malo lak. 

“Očekujem tešku borbu, nikad nije bilo lako i nikad neće biti, tako da sam dobro pripremljen za bilo kog protivnika. Pripreme za ovu borbu počele su kada sam osvojio SBC pojas, moja deviza je trening i samo trening. Nisam prestajao sa treninzima, nakon  borbe na SBC- u u decembru u Novom Sadu, vratio sam se u Brazil i već sledećeg dana nastavio se treninzima. Nadam se da ću nastaviti da se borim pod SBC okriljem i da ću rasti kao borac zajedno sa ovom organizacijom. Zahvaljujem se svima koji me podržavaju, to me čini jakim borcem koji uvek traži priliku da napravi više” – rekao je Tortora borac čuvenog Chute Boxe Balneario Camboriu tima, vlasnik crnog pojasa u muay thai – u i ljubičastog u brazilskoj džiju-džici, vladajući šampion SBC organizacije u lakoj kategoriji (do 70 kg). 

U heksagonu u Odžacima predstaviće se najbolji domaći borci koji su bili deo ranijih SBC priredbi, kao i velikih pojačanja koja svoju priliku i uspeh žele da dobiju i iskoriste na ovako velikoj pozornici – SBC šampion srednje kategorije Duško Todorović, doskorašnji SBC šampion lake kategorije Nemanja “Sledgehammer” Kovač, jedan od najvećih potencijala domaće scene Miro Jurković, kao i istaknuti profesionalac sa neprocenjivim međunarodnim iskustvom Slobodan “Limp” Maksimović. Naravno tu su još i nastupi istaknutih domaćih profesionalaca kao i onih čije vreme tek dolazi, Ognjen “Master” Salatić, Danijel Kokora, Slavoljub “Mitke” Mitić, Dušan Salkanović, Predrag Bogdanović i Rifat Prušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari