Svetski kup: Srbija osvojila bronzu 1Foto: EPA/ JONATHAN BRADY

Vaterpolisti Srbije završili su Svetski kup sa osvojenom bronzom pošto su u borbi za treće mesto deklasirali Nemačku sa 15:9. Ovo je treća bronza za Srbiju u ovom takmičenju.

Na taj način nastavljena je „žetva“ medalja vaterpolo reprezentacije sa najvećih svetskih takmičenja, iako je ovaj put selektor Srbije Dejan Savić poveo podmlađen sastav na turnir kako bi video kakva je budućnost Srbije u ovom sportu.

A budućnost je ista kao i sadašnost, pa i prošlost, blistava, jer je seniorska reprezentacija nakon ovog turnira dobila još barem pet, šest igrača koji će ravnopravno konkurisati za „kapicu“ uoči svih narednih velikih takmičenja.

Gavril Subotić, Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Lazar Dobožanov, Dimitrije Rističević su samo neki od igrača koji su na ovom Svetskom kupu zablistali i skrenuli pažnju sportske javnosti na sebe, pa nema dileme da Dejana Savića očekuju „slatke“ muke i narednih godina, pošto je još jednom potvrđeno da „Delfini“ ovim sportom bez premca dominiraju, kao i da imaju daleko više od 13 prvoklasnih vaterpolista koliko ih može biti u sastavu za sva velika takmičenja u ovom sportu.

Što se tiče današnjeg meča, izabranici Dejana Savića su kontrolisali ritam meča od prvog do poslednjeg minuta.

Poveli su u prvoj četvrtini sa 6:2, i do kraja utakmice održavali rezultatsku prednost.

Odbrana je bila na veoma visokom nivou, a napad perfektan, pa je selektor Srbije mogao da ukaže priliku svim igračima na današnjem susretu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari