"Svi bolesni igrači će biti spremni za meč": Selektor Švajcarske umiruje zemljake pred derbi sa Srbijom 1EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Murat Jakin izvestio medije o stanju trojice važnih reprezentativaca.

Povređivanje i razboljevanje sportista ide u rok službe, pa tako ni u taboru fudbalske reprezentacije Švajcarske (deluje) ne prave dramu oko aktuelnih zdravstvenih problema. Iako je javnost njihove zemlje zabrinuta da li će prvi golman, dvojica standardnih članova zadnje linije i bitni napadač biti na raspolaganju Muratu Jakinu 2. decembra, opd 20.00.

„Šaćiri je trenirao, a Zomer i Elvedi su imali tešku noć, ali će biti spremni za sutrašnji meč. U kontaktu smo sa njima imamo dovoljno vremena do sutra uveče. Uveren sam da će svi biti spremni. Akanđi je rekao da je bio bolestan posle Brazila, da je imao glavobolje i zapušen nos, ali sada sam dobro“, raportirao je danas švajcarski stručnjak turskog porekla.

Selektoru drugopalsirane ekipe na tabeli G grupe Svetskog prvenstva u Kataru dobro su poznate vrline i mane zadnjeg rivala Sajdžija na putu ka osmini finala.

„Imaju vrlo jak sistem igre, ne moram nikoga da izdvajam, imaju odlične igrače, pa i zamene. Moramo da vršimo pritisak na rivala. Spremni smo za napade Srbije od početka. Dobro smo pripremljeni. Oni mogu lako da se prilagođavaju. Ne moramo mnogo da se prilagođavamo. Ali pravili su i greške.

Moraćemo da budemo stabilni u odbrani. Zreli smo, možemo dobro da odreagujemo. Važno je da dominiramo i kontrolišemo meč u svakom trenutku. Važan trenutak u mojoj kvaliteti. Zaslužujemo da prođemo, mnogo smo uložili. Nadam se da ćemo kreirati šanse i da će sreća biti na našoj strani“, bodri sebe i svoje izabranike Jakin.

Ni on ni reprezentativci ovih dana, pa ni danas, nisu hteli da pridaju na značaju utakmici ovih selekcija na prošlom Mundijalu, odnosno nacionalističkim provokacijama Džerdana šaćirija i Granita Džake, koji su i dalje selektorov oslonac na terenu.

„Utakmica u 2018. je nešto drugo, bila je veoma važna, a sutra se fokusiramo samo na taj meč, ne i bilo šta drugo. Samo razmišljamo o fudbalu i ništa drugo nam nije na umu. Mislim da smo ovome mnogo pričali mnogo puta. Poštujemo jedni druge. Ignorišemo sve ostalo. Još od aprila je Savez Švajcarske rekao da neće biti takvih stvari to se odnosi i na igrače. Svi moraju to da poštuju i tako će biti i sutra“, kategoričan je danas bio selektor Švajcarske.

Njegov tim posle dva kola ima 3 boda, Brazil 6, a Kamerun i Srbija po 1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari