Meč sa Lokomotivom ipak u terminu 1Foto:Beta/Dragana Stepanović

U subotu popodne delovalo je kao da će crno-beli morati da otkažu seriju predstojećih mečeva; prema zvaničnom saopštenju kluba, jedan član stručnog štaba bio je inficiran korona virusom, a čak petorica igrača osećalo je simptome. Partizan je automatski otkazao abaligaški meč sa FMP i u izolaciju poslao čitavu ekipu.

Postavljalo se pitanje da li će uopšte otputovati na megdan ruskoj Lokomotivi na duel Evrokupa koji je zakazan za 27. januar. Ipak, neizvesnost je otklonjena samo dan kasnije, pošto su iz kluba potvrdili da igrači koji su se žalili na simptome virusa korona zapravo nisu zaraženi istim.

Pravila Evrolige, koja se odnose i na Evrokup, poprilično su jasna i rigorozna kada je virus korona u pitanju. U odnosu na ABA ligu, u kojoj nije naveden minimalan broj zdravih igrača neophodan za odigravanje meča, u Evrokupu su propozicije daleko jasnije. Naime, svaka ekipa mora da odigra meč ukoliko ima najmanje osmoricu zdravih košarkaša u svom sastavu; u suprotnom, klub je u obavezi da materijalno dokaže da je veći broj igrača zaražen kovidom 19 i da iz pomenutih razloga traži odobrenje za odlaganje utakmice.

U sličnoj situaciji našla se i Crvena zvezda kada je u danu predviđenom za duel sa Cedevita Olimpijom odložila utakmicu jer se ispostavilo da je samo DŽordan Lojd bio zaražen korona virusom. Već za dva dana, crveno-beli su bili otputovali u Sankt Peterburg gde su doživeli pravi evroligaški debakl od Zenita, posle kojeg je Saša Obradović dobio otkaz.

Svesni vremenskog cajtnota, ali i potpisanih obaveza, u Partizanu su već u nedelju popodne obavili dodatne testove nakon kojih je ustanovljeno da je samo član stručnog štaba zaražen, a da pomenutih pet igrača sa simptomima koji su ukazivali na mogućnost inficiranosti kovidom 19 nemaju nikakvih zdravstvenih problema i da će moći da otputuju, sa ostalim saigračima u Rusiju gde će srpski predstavnik odigrati vrlo važan meč sa Lokomotivom u borbi za prolaz u četvrtfinale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari