Svi stonoteniseri u eliminacionoj fazi, počinje borba za medalje 1Foto: Gaël Marziou/wikipedia

Ana Prvulović i Mitar Palikuća plasirali su se u četvrtfinale, a Nada Matić i Goran Perlić u osminu finala stonoteniskog turnira na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Svi srpski stonoteniseri koji su igrali mečeve u svojim kvalifikacionim grupama uspeli su da se plasiraju u eliminacionu fazu takmičenja.

Plasman među osam najboljih Ana Prvulović izborila je pobedom nad Tajlanđankom Čilčitparijak Botvansirinom (3:0). Protivnica u četvrtfinalu biće joj Južnokorejka Jeon Su Seo, koja je na POI u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, a na Svetskom prvenstvu u Sloveniji 2018. osvojila zlatnu medalju.

Mitar Palikuća, trećeplasirani sa prošlih Igara, je u svojoj kvalifikacionoj grupi najpre bio bolji od Norvežanina Tomija Urhauga (3:2), a zatim je savladao Argentinca Maura Depergolu (3:0), tako da će u petak protiv Turčina Alija Octurka igrati meč za plasman u polufinale. Octurk je bio prvi na Svetskom prvenstvu 2018. godine i prvak Evrope 2017. godine. Na prethodnim igrama zauzeo je 11. mesto.

 

Svi stonoteniseri u eliminacionoj fazi, počinje borba za medalje 2
Foto: promo

U svom prvom meču na turniru Goran Perlić je izgubio od Južnokorejca Jin Čeol Parka (3:0), ali se izborio za osminu finala pobedom nad Meksikancem Viktorom Tursiom (3:2). Njegov naredni rival biće Rasul Nazirov iz Rusije, kojem je najveći uspeh u karijeri peto mesto na Evropskom šampionatu 2019. u Helsinborgu..

Nada Matić je u sredu izgubila od Nemice Mikolašek, ali je potom bila bolja od Australijanke Lize di Toro (3:0). Protivnica u duelu za ulazak u četvrtfinale biće joj Tajlanđanka Vijitra Džaion, kojoj je najbolji rezultat u karijeri bronzana medalja na Azijskim igrama 2018. godine, dok je u Rio de Žaneiru zauzela peto mesto.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari