Dušan Tadićfoto STARSPORT

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je danas da je najvažnije da je njegova ekipa ispunila cilj i plasirala se na Evropsko prvenstvo, ali je i dodao da mu je žao što kvalifikacije nisu završene pobedom protiv Bugarske.

„Drago mi je što smo posle 24 godine na Evropskom prvenstvu, ali mi je krivo što smo ljubiteljima fudbala priuštili nepotreban stres. Trebalo je drugačije da se završi, hteli smo da završimo dominantnom igrom i pobedom. Ove utakmice je teško igrati“, rekao je Tadić za Radio-televiziju Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 sakupljenih bodova.

„U drugo poluvreme smo ušli pomalo bojažljivo, samo da ne pogrešimo. Onda su oni postigli pogodak i onda je nastao neki stres u igri, što je malo i razumljivo. Veliki uspeh, ali nam je krivo što nismo završili pobedom. Treba da budemo ponosni na ono što smo postigli“, rekao je Tadić.

I napadač Aleksandar Mitrović je istakao da je najbitnije da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo.

„Prelep dan, prelepo veče. Ovo je za mene, uz onaj meč u Portugalu, najlepši momenat u reprezentaciji. Ova generacija je pokazala od čega je satkana, bili smo mnogo osporavani i pokazali smo da možemo da ostvarimo zacrtani cilj. Tri lepa momenta za ovu generaciju – odlazak na Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i prvo mesto u Ligi nacija“, rekao je Mitrović za Arenu sport.

„Veliko olakšanje, ovakve utakmice je najteže igrati – protivnik nije imao šta da izgubi, mi jesmo. Pritisak je bio veliki. Tako je bilo i protiv Gruzije kada je trebalo da odemo u Rusiju, bila je velika tenzija. Sada je red da proslavimo. Srbija slavi večeras“, dodao je Mitrović.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva održaće se 2. decembra u Hamburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari