Tadić na 89. mestu liste najboljih fudbalera u 2021. 1Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Kapiten reprezentacije Srbije i amsterdamskog Ajaksa Dušan Tadić zauzeo je 89. mesto na listi 100 najboljih fudbalera sveta u 2021. godini po izboru britanskog dnevnog lista Gardijan.

Tadić je u 2021. osvojio duplu krunu sa Ajaksom i bio najbolji asistent holandske Eredivizije, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je prvo mesto u kvalifikacionoj grupi i plasirao se na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

„Tadićeva karijera će, ako sreća dozvoli, dostići još jedan vrhunac krajem 2022. godine, kada će sa 34 godine predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu. On je postigao jedan od golova koji ih je odveo tamo dramatične noći u Lisabonu prošlog meseca, krunišući još jednu godinu u karijeri zanosno talentovanog plejmejkera“, piše u sažetom prikazu Tadićevih partija u godini na izmaku.

Novinar Gardijana navodi da Tadićeva forma nije u padu, iako se nalazi u poznim igračkim godinama.

„Nije iznenađenje da je izabran u tim godine holandskog prvenstva, jer je sa Ajaksom osvojio prvenstvo i kup. Ponovo se našao na ovoj listi nakon što je pre dve godine bio na 27. mestu. Tadić ne pokazuje da mu je forma u padu, uprkos tome što je dospeo u doba fudbalske starosti“, piše Gardijan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari