Tadić za prestiž protiv Bajerna 1Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Srpski fudbaleri u evropskim velikanima večeras mogu da opušteno igraju poslednje mečeve grupne faze Lige šampiona pošto su njihovi klubovi već obezbedili plasman u narednu rundu ili nokaut fazu Lige Evrope.

Jedina dilema u vezi sa plasmanom u osminu finala ostala u je u Grupi F, gde će Lion i Šahtjor u direktnom okršaju odlučiti ko će takmičenje nastaviti u Ligi šampiona a ko najverovatnije u Ligi Evrope (ukoliko Mančester siti pobedi Hofenhajm).

Najzanimljivije bi moglo da bude u Amsterdamu, gde Ajaks dočekuje Bajern. Iako su oba kluba obezbedila plasman dalje iz Grupe E, „kopljanici“ najavljuju da žele da u osminu finala odu s prvog mesta. Reprezentativac Srbije Dušan Tadić odlično igra ove godine u Ajaksu, a na dosadašnjih pet mečeva lige šampiona ubeležio je tri gola i dve asistencije. Sa 71 odsto uspešnih paseva nalazi se u među pet najboljih igrača grupne faze Lige šampiona. Na prvom meču protiv Bajerna u Minhenu (1:1) nije bio strelac, ali je za Bavarce sigurno najveća pretnja. Trener Erik Ten Hag najavio je da će izvesti najjači sastav, što znači da bi Tadić trebalo da bude u prvom timu. Benfika i AEK u ovoj grupi igraće bukvalno revijalni meč pošto bez obzira na ishod Portugalci idu u nokaut fazu Lige Evrope, a Grci se opraštaju od međunarodnih utakmica za ovu sezonu. Revijalni karakter utakmice mogao bi da znači da će Andrija Živković, koji ove godine šansu dobija na „kašičicu“, mogao da bude u prvom timu, dok bi starter na većini utakmica Benfike ove sezone Ljubomir Fejsa mogao da se premesti na klupu.

Sve je rešeno i u Grupi G kada je u pitanju dalji plasman. Pritisak će večeras biti na CSKA Moskvi i Vitkoriji Plzenj da pobedama protiv Reala i Rome osiguraju treće mesto. Ruski klub će imati mnogo teži zadatak pošto će u Madridu morati da savlada „kraljevski klub“, a istovremeno će morati da se nada da će Roma na gostovanju u Plzenju odigrati ozbiljno. Trener Rome Euzebio di Frančesko najavio je da će izvesti kombinovani sastav, pa su sve prilike da će Aleksandar Kolarov sa klupe ispratiti meč.

Oba meča Grupe H takođe će se igrati samo za prestiž i novac koji donosi pobeda u grupnoj fazi, dok će praktično sam rezultat biti nebitan. Juventus i Mančester junajted obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona, Valensija ide u šesnaestinu finala Lige Evrope, a za Jang Bojs je jedina dilema da li će evropsku odiseju završiti sa samo jednim bodom.

utorak

Grupa A

Briž – Atletiko     večeras

Monako – Borusija D.      večeras

Tabela: Atletiko 12, Dortmund 10, Briž 5, Monako 1.

 

Grupa B

Barselona – Totenhem  večeras

Inter – PSV        večeras

Tabela: Barselona 10, Totenhem 7, Inter 7 PSV 1.

 

Grupa C

  1. zvezda – PSŽ večeras

Liverpul – Napoli              večeras

Tabela: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 6, C. zvezda 4.

 

Grupa D

Galatasaraj – Porto          večeras

Šalke – Lokomotiva          večeras

Tabela: Porto 13, Šalke 8, Galatasaraj 4, Lokomotiva 3.

 

sreda

Grupa E

Ajaks – Bajern    21.00

Benfika – AEK     21.00

Tabela: Bajern 13, Ajaks 11, Benfika 4, AEK 0.

 

Grupa F

Šahtjor – Lion     21.00

Mančester S. – Hofenhajm           21.00

Tabela: Siti 10, Lion 7, Šahtjor 5, Hofenhajm 3.

 

Grupa G

Real – CSKA         18.55

Viktorija P. – Roma           18.55

Tabela: Real 12, Roma 9, Viktorija P. 4, CSKA 4.

 

Grupa H

Jang Bojs – Juventus       21.00

Valensija – Mančester j.                21.00

Tabela: Juventus 12, Junajted 10, Valensija 5, Jang Bojs 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari