Tadića ne tangiraju prozivke u Holandiji: To je normalno kada si kapiten, najstariji, stranac... 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Predvodnik najboljih fudbalera Srbije mirno reaguje na kritike njegovih ovosezonskih klupskih igara.

Dušan Tadić je toliko zadužio Ajaks da mu je klub još ranije ponudio da posle igračke karijere počne trenersku odiseju na adresi Kopljanika, a navijači ga obožavaju, međutim pojedini bivši važni prvotimci giganta iz Amsterdama i deo holandske javnosti smatraju da je 33-godišnjak iz Bačke Topole ove sezone ispod svakog nivoa.

„Kada ste najstariji igrač u ekipi i kapiten, a ekipa godinama pobeđuje, nekima to ne odgovara. Pogotovo kada ste stranac, pa kada tim izgubi utakmicu ili kada ne postignete gol ili asistirate, onda ste prvi na udaru. Normalno je, uvek sam to govorio, da igrači sa najviše iskustva moraju da preuzimaju odgovornost.

Sve je to normalno, samo moraš da znaš ko si i šta si, da se ne osvrćeš. Da ostaneš gladan uspeha, bez obzira koliko godina imaš. Svaki dan, svaka utakmica su novo dokazivanje“, poručio je nekadašnji igrač Vojvodine, više članova Eredivizije i engleskog Sautemptona.

Koliko je njegov učinak važan za klub toliko je bitan za rezultate Orlova, gde takođe nosi kapitensku traku. I godinama pleni asistencijama i golovima.

„Uvek sam u službi tima. Zadatak mi je da naše napadače hranim loptama, a da oni postižu golove. Puno mi je srce kada Mitrović, Vlahović, Jović… tresu mreže, to je plod našeg zajedničkog rada. Kada igramo onako kako mister traži, svi naši kvaliteti dolaze do izražaja“.

Navijači Srbije očekuju da bude pravi i protiv Švedske (24. septembar, Beograd) i Norveške (27.9, Oslo) u aktuelnoj Ligi nacija.

„Bilo bi lepo da pobedimo obe utakmice, da se plasiramo u A diviziju Lige nacija i da tamo igramo sa najboljima, jer po meni, tamo pripadamo. Samo da se prepustimo, da igramo našu igru, onda će rezultat doći sam po sebi“, optimista je 33-godišnjak kadar da dejstvuje i sa krila i u centralnom delu akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari