Tajson Fjuri ostaje šampion sveta 1EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Na stadionu Totenhema u Londonu, pred 60.000 gledalaca, na svega pet stepeni Celzijusa, Tajson Fjuri pobedio je Dereka Čisoru i tako treći put odbranio pojas svetskog prvaka teške kategorije u WBC verziji.

Nakon sjajne borbe, Fjuri je do pobede došao tehničkim nokautom kada je na deset sekundi pre kraja 10. runde sudija Viktor Lahlin prekinuo borbu.

Čisora je dao sve od sebe, ali ni u trećem meču nije uspeo da nadmaši Fjurija koji je dominirao većim delom meča, zadavao konkretnije i opasnije udarce i na kraju prinudio sudiju da prekine borbu jer je Čisora primao ogroman broj udaraca.

„Hvala sudiji, borac nikada neće reći da želi da odustane“, rekao je posle Čisora, prenosi N1.

U svom stilu „Kralj Ciana“ je posle meča zagrlio rivala i poljubio ga u glavu, a nakon borbe mu je čestitao na hrabrosti i skandirao njegovo ime.

Nakon devete runde sudija je čak razgovarao sa Čisorinim trenerom jer je Fjurijev rival izgledao prilično slabo, ali Čisora nije ni tada želeo da odustane.

U sjajnom meču koji je bio poslednji pred veliki okršaj na priredbi u Londonu, Danijel Duboa savaldao je, posle velikog preokreta, tehničkim nokautom u trećoj rundi, Kevina Lerena i tako izborio status obaveznog izazivača u WBA verziji.

Duboa je tri puta bio u nokdaunu u prvoj rundi, ali je postepeno uspeo da se vrati i dođe do pobede brutalnim nokautom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari