"Takav je život...": Selektor Kameruna ponosan na strelca jedinog gola za Švajcarsku 1EPA-EFE/Abir Sultan

„Egzekutor“ afričke selekcije nije se radovao posle svog pobedonosnog šuta.

Švajcarski reprezentativni fudbal vrvi od momaka rođenih u drugim državama ili u brakovima ljudi sa tuđinskih teritorija, pa je tako Kamerun u prvom kolu G grupe Svetskog prvenstva u fudbalu poražen golom Brila Embola, čija su oba roditelja Kamerunci.

U znak ljubavi prema otadžbini, napadač Monaka nije se radovao posle pogotka za tim zemlje svog očuha, dok je rivalski selektor Rigobert Song imao samo reči hvale za svog „mlađeg brata“.

„Jako se dobro znamo, on je kao moj mlađi brat. Često se čujemo telefonom i želim mu čestitati. Samo zato što smo u različitim timovima, ne znači da nismo braća… Nije slavio svoj gol, ali sve je to deo fudbala. Sretan sam zbog njega i ponosan na njega. Naravno da bih voleo da je na mojoj strani, ali takav je život“, kazao je kamerusnki stručnjak.

Njegov tim je imao više od igre, pa i brojnije šanse, ali je zakazao na polju realizacije.

„Bili smo gladni pobede, ali gol nije došao… Ako pogledate našu ekipu, samo trojica od 26 igrača imaju iskustvo Mundijala. Ovo je nova generacija igrača. Ali ostalo je još za igrati, nismo izgubili nadu. Greške koje smo napravili danas nećemo ponoviti u sledećoj utakmici“, najavio je Song.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari