Talenti na dobrom testu 1Foto: STARSPORT

Jubilarni 10. put KK Crvena zvezda organizovaće od petka do nedelje Evroligin juniorski kvalifikacioni turnir.

Svi mečevi turnira nazvanog po tragično nastradalom navijaču Zvezde Marku Ivkoviću, odigraće se u FMP areni u Železniku, a među učesnicima turnira su Crvena zvezda, Partizan, Mega, Cedevita Olimpija, Pariz, Makabi, poljska Arka i Panatinaikos.

Samo pobednik turnira obezbediće plasman na fajnal-ejt u nemačkom Kelnu, u kojem su kao najbolji na prethodna tri kvalifikaciona turnira mesta rezervisali Gran Kanarija, Real i Ritas. Preostala četiri mesta biće popunjena ekipom domaćina organizatora završnog turnira, prošlogodišnjim pobednikom i sa dve specijalne pozivnice.

U Grupi A nastupiće Crvena zvezda, Partizan, Panatinaikos i Makabi, dok će se u Grupi B takmičiti Mega, Arka, Cedevita Olimpija i Pariz. Po dve najbolje plasiraće se u polufinale, dok će se finale igrati u nedelju od 20 časova.

Juniore Zvezde predvodiće kapiten Nikola Manojlović, 18-godišnjak koji ima sve predispozicije da se u dogledno vreme domogne i prvog tima.

Okosnicu ekipe trenera Slobodana Klipe čine momci uglavnom rođeni 2002. godine koje iskusni stručnjak ima na okupu već par godina. Osim centra Anđušića (prošle godine došao iz Vizure), kao novajlije pažnju bi mogli da privuku Ognjen Matović rođen 2004. (stigao iz Prijepolja prošlog juna), kao i Mihail Naumoski, kadetski reprezentativac Makedonije, inače sin Petra Naumoskog, najboljeg košarkaša u istoriji naših južnih komšija.

Partizan je možda i prvi favorit na turniru: Luka Tarlać (sin bivšeg reprezentativca Dragana Tarlaća), zatim Nikola Radovanović i Lazar Stefanović priključeni su prvom timu i slove za talente koji bi adekvatnim razvojem mogli da dođu i do A reprezentacije.

Nikola Dimitrijević je ekipu pojačao tokom leta, stigavši iz Zvezde, dok je Stefan Todorović pristigao iz Vizure kao izuzetno darovit šuter.

Zanimljivo je da Partizan na centru ima 206 centimetara visokog 18-godišnjeg Jusainu Sara iz Gambije.

Mega takođe ima nekolicinu reprezentativaca Srbije i Crne Gore, kao i izuzetno talentovanog Ukrajinca Oleksandra Kobzistija.

Potencijalom se izdvajaju centar Mušikić (problem atleticizam), zatim bek Paunović, dok je 202 centimetra visoki Đurišić rođen 2004. verovatno i najveći Megin projekat u skorijoj budućnosti.

Inače, Crvena zvezda je kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige osvajala u svim izdanjima od 2011. do 2018, a prošlogodišnji osvajač bila je Mega Bemaks, koja je potom u Vitoriji poražena u finalu od madridskog Reala.

Raspored prvog dana

10.00h Crvena zvezda – Panatinaikos

12.00h Partizan – Makabi

14.00h Cedevita Olimpija – KFFB Pariz

16.00h Aseko Arka – Mega

18.00h Crvena zvezda – Makabi

20.00h Pantinaikos – Partizan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari