Taljafiko najavio duel sa Hrvatskom: Spremni smo i za penale 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Fudbaleri Argentine u utorak (20.00) igraju protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva, a odbrambeni igrač Nikolas Taljafiko rekao je da plasman među četiri najbolje ekipe bio cilj, ali da neće zadovoljiti ambicije ovog tima.

„Srećni smo što smo ostvarili prvi cilj, a to je da budemo među četiri reprezentacije, ali još nismo završili posao. Znamo da su Hrvati kvalitetni, posebno u veznom redu“, rekao je Taljafiko.

On je igrao i na duelu ova dva tima na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine, kada je Hrvatska pobedila sa 3:0.

„Četri godine su prošle, oni su i dalje odlična reprezentacija. Imaju neke nove igrače, nove karakteristike. Biće to različita utakmica, drugačije će se razvijati. Koristićemo iskustvo iz te utakmice i nadam se pobediti. Ponavljam Hrvatska ima odlične igrače, kvalitetnu ekipu. Ali mi moramo da razmišljamo o sebi. Svesni smo kvaliteta Hrvatske, ali imaćemo odgovor“.

Argentinu će predvoditi Lionel Mesi, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, koji će na šampionatu u Kataru pokušati da osvoji trofej koji mu nedostaje u karijeri.

„Mesi je naš kapiten, naš lider, naš vođa. On nas gura dalje. Kada je na terenu znamo da imamo Mesija. On ima podršku cele ekipe i stručnog štaba“.

Taljafiko se osvrnuo i na činjenicu da je Hrvatska i u osmini finala i u četvrtfinalu prošla dalje posle penala.

„Spremni smo i za taj segment, imamo dovoljno iskustva i sjajnog golmana Martinesa. Ovo je eliminaciona faza, to nisu lake utakmice iskusniji ima prednost. Svi vežbamo penale, ali nije to ista situacija“, rekao je reprezentativac Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari