Tekvondistkinja Vanja Stanković zlatna na US Open-u 1Osvajanje zlatnje medalje Vanje Stanković na turniru u Las Vegasu Foto: TK Galeb

Prvog takmičarskog dana za članove TK Galeb na US Open-u, G2 turniru, Vanja Stanković (do 49kg) okitila se zlatnom medaljom. Aktuelna svetska prvakinja je u Las Vegasu osvojila 20 poena za svetsku i olimpijsku listu, a na putu do prvog mesta zabeležila je pet pobeda.

U finalu je na zlatan bod savladala Nemicu Ajdin. Aleksandra Radmilović (do 57kg) poražena je u četvrtfinalu, dok je Bogdan Bulat (do 63kg) izgubio u drugom kolu. Miroslava Aleksić (do 57kg) iz TK Eurošped, izgubila je u prvom kolu.

„Danas je bio jako dug i naporan dan, a na kraju i uspešan. Vanja je osvojila zlatnu medalju kao prvi nosilac turnira posle pet teških borbi. Za nju je bilo jako važno da baš u takvim borbama izađe kao pobednik i da podigne nivo samopouzdanja za svetsko prvenstvo koje se održava u Mančesteru u maju“, rekao je trener Dragan Jović, a prenosi pres služba TK Galeb.

On dpdaje da su i ostali takmičari bili sajajni.

„Aleksandra je izgubila u trećem kolu i to u borbi za medalju, a Bogdan kao tek novopečeni senior je u prvom meču briljirao. U drugom kolu je pokazao odličan kvalitet i poklekao iskusnom Amerikancu“, dodao je Jović.

Vanja je od početka 2019. godine osvojila nekoliko medalja, ali ovo je prva zlatna medalja na G2 turniru.

„Drago mi je da sam konačno stigla do zlatne medalje i to na G2 turniru. Zadovoljna sam borbama i rezultatom, ali i osvojenim bodovima koji će me približiti samom vrhu liste. Cilj je svakako svetsko prvenstvo i nadam se da ce tada forma biti na vrhuncu“, istakla je Stankovićeva.

Sledeći na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53kg), Milica Mandić (do 73kg), Nađa Savković (do 62kg), Dmitrij Nagaev (do 58kg), i Damir Fejzić (do 74kg) iz TK Eurošped.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari