Trener Napolija posle poraza u Milanu: Kakvu poruku šaljemo deci lomljenjem korner zastavice? 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Posle prvog meča četvrtfinala Lige šampiona, Milan je, u odnosu na Napoli, bliži prolasku dalje, s obzirom na to da je na San Siru slavio sa 1:0. Ipak, sve će se rešavati za šest dana u Napulju.

U poslednjih desetak dana, Milan je dva puta slavio protiv, trenutno, ubedljivo najbolje italijanske ekipe.

Nakon što je u prvenstvu deklasirao rivala podno Vezuva (0:4), sinoć je uspeo da slavi i u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Golom Ismaela Benasera, Rosoneri su stekli minimalan kapital pred revanš u Napulju.

U meču sasvim finog inteziteta, Napoli je, suštinski, bio konkretniji, međutim, Menjan je na golu Milana, u par navrata, bio izvanredan.

Imao je i Milan svojih prilika, dve najbolje preko Leaa i Kjera, ali u drugom poluvremenu, čak i nakon isključenja Angise, nije bio tim koji je napadao i kreirao šanse.

– Na početku utakmice nismo gradili igru iz poslednje linije, dajući Napoliju priliku da nam naškodi, ali ostvarili smo prvu pobedu nad Napolijem kod kuće posle tri godine. Ovo je svakako samo poluvreme dvomeča. Pre duela verovao sam da su šanse 50-50 i to se nije promenilo ni posle ovog rezultata. Imali smo sreće na početku, ali nismo izgubili ravnotežu, zadržali smo koncentraciju i žrtvovali smo loptu dozvolivši Napoliju ono što je je realno za tim takvog kvaliteta. Tačno je da u poslednjih deset minuta nismo bili sposobni da postignemo drugi gol i da postoji žal zbog toga, ali dvomeč je i te kako otvoren i ostvarili smo ono što smo želeli – poručio je Stefano Pioli, trener Milana.

Priznao je dokazani stručnjak da je Napoli bio agresivniji u manevru, bez lopte u posedu.

– Imali smo jasnu strategiju, ali se ona menja u odnosu na postavku rivala i na razvoj utakmice. Na primer, Napoli je ovoga puta bio znatno agresivniji bez lopte i to itekako pravi razliku u mentalnom pogledu, tako da trenutak kada steknete vođstvo ili počnete da zostajete može mnogo toga da promeni. Znali smo da Napoli može da nam našteti u svakom trenutku.

Napolitanci su, barem je takav utisak, kontrolisali dešavanja u manevru; Lobotka, Zjelinski i Angisa dobili su većinu duela, sjajno su iznosili loptu na protivničku polovinu, vršeći konstantno presing na rivalske vezne igrače.

Nema sumnje i da imaju pridika na način na koji je sudio Ištvan Kovač, koji je iskuljučio Angisu sredinom drugog poluvremena, dodelivši mu drugi žuti karton.

– Komentarisati suđenje nakon utakmice je gubljenje vremena jer ne možemo da promenimo ono što se dogodilo. Video sam sjajan stav i karakter ekipe koja je pokušala da izjednači i sa desetoricom na terenu. Čestitao sam Menjanu na odbranama. Milan je sjajna ekipa, a mi smo igrali onako kako smo morali, kako se očekivalo od nas. Zato, svaka čas momcima – poručio je Lučano Spaleti, trener Napolija.

Objasio je Spaleti i kako je percipirao isključenje Kamerunca.

– Svako odsustvo pravi štetu u ovoj fazi sezone, ali takođe imamo igrače koji mogu da uskoče i zbog toga smo tu gde jesmo. Verujemo ekipi. Tužni smo što nećemo moći da računamo na Angisu, jer se to čini nepravednim, ali ne možemo ništa da uradimo. Trebalo je da bude zamenjen neposredno pred isključenje. Bio mi je potreban minut ili dva da smislim ko će da izađe i nisam obraćao pažnju na sudiju. Nije moje da komentarišem suđenje. Angisa je osvojio mnogo lopti… Ako se osvrnemo na karton za Zielinskog i na situaciju u kojoj se Krunić provukao da ga ne dobije… S obzirom na to da se govori o upečatljivim gestovima, recite mi šta mislite o korner zastavici? Ako pričamo o Kimu, kakvu poruku šaljemo deci kod kuće kada izliv besa i lomljenje korner zastavice prođu nekažnjeno – opravdano je kivan trener Napolija, s obzirom na to da je Leao u prvom poluvremenu, nakon promašene šanse, udario korner zastavicu, polomio je, a ostao je nekažnjen od strane sudije Kovača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari