Na mlađima srpski tim ostao: Olga Danilović i Hamad Međedović se izborili za četvrtfinale Junajted kupa 1Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Srpski teniski tim, koji u drugom izdanju Junajted kupa debituje na takmičenju mešovitih reprezentacija, igraće u četvrtfinalu u Pertu.

Meč odluke u duelu s Češkom u drugom izazovu posle pobede protiv Kine (2:1) bio je u igri mešovitih parova.

Olgi Danilović (22 godine) pridružio se Hamad Međedović (20), osvajač završnog turnira mlađe generacije za prošlu sezonu u Džedi (Saudijska Arabija).

Novak Đoković je odustao od miksa (igrao u presudnoj pobedi protiv Kineza), jer ga je na meču s Jiržijem Lehečkom, kada je  sa 6:1, 6:7 (3:7), 6:1 poravnao u ukupnom rezultatu, mučio zglob desne ruke.

Danilovićeva je prethodno pružila solidan otpor vimbldonskoj šampionki Marketi Vondroušovoj, ali je izgubila sa 6:1, 3:6, 6:3.

Olga i Hamad su savladali Mirijam Kolodzijejovu i Petra Nouzu s 4:6, 7:6 (7:2), 10:8 (odlučujući set se igra na poene do 10). Sve dileme je otklonio Međedovićev as.

 

Tako je Srbija završila takmičenje u grupi na prvom mestu i sastaće se s Australijom, pobednikom druge grupe, takođe u Pertu, u sredu, 3. januara, od 10 časova po našem.

Za odlazak u četvrtfinale bio je dovoljan i jedan osvojeni set.

U tom slučaju Srbija bi bila najbolja drugoplasirana u tri grupe u Pertu u konkurenciji sa Španijom i SAD i igrala bi s Poljskom, ali ju je nadahnuće dve nade odvelo na megdan s domaćinom.

U drugom četvrtfinalu u Pertu sastaće se Poljska i Kina.

Završnica je u Sidneju.

Polufinale je 6. januara, a finale dan kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari