Kad je Đoković sreo Agasija u hodnicima "Rod Lejvera": Srdačan zagrljaj najboljeg tenisera sveta sa svojim nekadašnjim trenerom (VIDEO) 1Foto: EPA/YOAN VALAT

Proslavljeni američki teniser Andre Agasi (53), koji nije dolazio na Australijan open od 2019, ove godine je bio jedan od posebnih gostiju.

Osmostruki grend slem šampion, koji je pola od tih znamenja osvojio u Melburnu (1995, 2000, 2001, 2003), ceremonijalno je s legendarnom australijskom teniserkom Ivon Gulagong Kauli označio početak prvog turnira za grend slem u sezoni kad su uneli trofeje za pobednika i pobednicu na glavni stadion „Rod Lejver“.

 

Sutradan je na tom poprištu Agasi iz prvih redova gledališta bio svedok zanimljivog meča na kojem je najbolji teniser sveta Novak Đoković, branilac trona, desetostruki osvajač, uložio silan napor da u prvom kolu slomi nadošlu ambiciju 18-godišnjeg Hrvata Dina Prižmića.

Đoković je posle duela, u tradicionalnom obraćanju pobednika s terena, zahvalio svom nekadašnjem treneru Agasiju što je bio među posmatračima, prisećajući se i jednog detalja iz njihove neduge saradnje (maj 2017-mart 2018), koji je izmamio smeh u publici.

„Na jednom meču, pri 4:0, na đus sam odigrao dobar ritern. Pogledao sam ka tebi sa smeškom i dobacio ti da je udarac bio skoro kao u tvom stilu. Posle toga sam izgubio tri gema uzastopno. Ali, nisi ti za to bio kriv. Danas me je tvoje prisustvo inspirisalo kad sam primetio da si tu. Hvala ti“, rekao je prvi nosilac dok se aplauz prolamao stadionom.

 

Susret dve legende imao je i „drugo poluvreme“ u hodnicima „Rod Lejvera“.

Đoković i Agasi su se srdačno izgrlili, razmenili su nekoliko reči i fotografisali se.

 

https://youtu.be/nRoz0Enwvyw?si=k9XcwA1xoj4UXEpK

Amerikanac mu je bio trener u najtežim trenucima njegove karijere, dok se patio s povredom lakta i s unutrašnjim nemirima.

Prvi zajednički turnir grend slema im je bio na Rolan Garosu 2017, gde je Đokovića, lanjskog osvajača, u četvrtfinalu izbacio Austrijanac Dominik Tim.

Zatim je na Vimbldonu predao u četvrtfinalu Čehu Tomašu Berdihu već početkom drugog seta.

Od Ju-Es opena je odustao, što je bilo prvi put da ne igra na nekom od četiri najveća turnira od debija u Melburnu 2005, posle 51 uzastopnog učešća.

 

Posle dugo vremena je ispao iz deset vodećih na listi, a na Australijan openu dogodine put mu je već u osmini finala (četvrto kolo) preprečio nadahnuti Hjeon Čung iz Južne Koreje sa 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3).

To je i poslednji Đokovićev poraz u Melburnu, budući da je četvorostruki uzastopni šampion, s uskraćenom prilikom da igra 2022.

Nedugo zatim se razišao s Agasijem, koji je razloge za to našao u međusobnom neslaganju.

U intervjuu za australijske medije pre nekoliko dana izjavio je da je Federer doneo tenisu eleganciju, Nadal eksplozivnost, ali da statistika nedvosmisleno ukazuje da je Đoković najbolji teniser svih vremena.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari