Đoković pobedio Rubljova u polufinalu mastersa u Parizu, protiv Dimitrova za svoj sedmi trofej na ovom turniru 1Foto: Andrija Sokovic/Starsport)

Srpski teniser Novak Đoković igraće sutra meč za trofej pobednika mastersa u Parizu, pošto je u današnjem polufinalu savladao Rusa Andreja Rubljova sa 5:7. 7:6, 7:5.

Najbolji teniser sveta će u finalu igrati sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom, a ukoliko trijumfuje osvojiće svoj ukupno sedmi trofej na pariskom mastersu.

Takođe, imaće i priliku da dodatno poveća razliku na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza, jer je prošle godine u finalu izgubio od Danca Holgera Runea.

Đoković je dobro počeo duel sa Rusom kojeg je savladao tri puta za redom pre ovog polufinala, napravio brejk, međutim, Rubljov je odmah uzvratio i potom pokazao da je jedan od najboljih servera na svetu.

U 12. gemu je ponovo oduzeo servis srpskom teniseru, a zatim došao i do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu Đoković je čak i dva puta servirao za ostanak u meču, ali je uspeo da stigne do taj-brejka, a tu već godinama, on ima ogromnu prednost u odnosu na sve rivale.

Najbolji teniser sveta je u poslednji set ušao sa velikom dozom samopouzdanja i bilo je samo pitanje vremena kada će konačno prelomiti duel.

To se dogodilo u 12. gemu, kada je kod rezultata 15:40 imao dve brejk lopte, prvu je iskoristio i plasirao se u finale, ukupno deveto u svojoj karijeri na mastersu u glavnom gradu francuske.

Ovo će biti ukupno 13. međusobni duel između srpskog i ruskog tenisera, a u prethodnih 12 Grigor je zabeležio samo jednu pobedu i to 2013. godine, kada je bio bolji u šesnaestini finala mastersa u Indijen Velsu.

Finalni duel između Đokovića i Dimitrova na programu je u nedelju (15.00). a direktan prenos je na kanalu Sport klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari