Tenis reprezentacija Srbije domaćin Indiji u borbi za opstanak 1Foto: Starsport

Srbija će biti domaćin reprezentaciji Indije u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, odlučio je današnji žreb u sedištu Međunarodne teniska federacije (ITF), saopštio je Teniski savez Srbija.

Pobeda bi donela Srbiji i 2019. takmičenje u najelitnijoj grupi u kojoj je dva puta igrala finale (2010. i 2013), osvojila trofej 2010.

Meč doigravanja za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa 2018. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. godine.

Poslednji meč sa Indijcima tim Srbije odigrao je u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru kada je NIS Dejvis kup tim Srbije pobedilo 3:2, a trijumfalni poen našoj zemlji doneo je Filip Krajinović.

„Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno. Imaju možda sada najjači tim“, izjavio je selektor tima Srbije Nanad Zimonjić.

On je izrazio nadu da će reprezentacije Srbije biti u najačem, da će svi biti spremni,“u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se se obezbedi plasman u Svetsku grupu. Igraće se kod kuće što je sjajna stvar za našu publiku da opet ima priliku da uživo gleda vrhunski tenis i naše reprezentativce,“ rekao je Zimonjić.

On je najavio da će se najverivatnije igrati na šljaci, „na podlozi koja nama najviše odgovara, a na kojoj su Indijci najslabiji. Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2“.

Zimonjić je rekao da u timu Indije igraju teniseri „koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba podcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu“ – zaključio je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari