Teniski turnir "Serbia open" od 19. do 25. aprila u Beogradu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nadamo se da ćemo u naredne tri godine dobiti licencu za održavanje ATP turnira serije 250, a sve zavisi kako ćemo se pokazati kao organizatori ovogodišnjeg Serbia opena, izjavio je danas direktor turnira Đorđe Đoković.

Cilj nam je povatak ATP turnira serije 250 u Beograd nakon devet godina, a mi kao organizatori treba da se pokažemo u što boljem svetlu, rekao je Đoković novinarima na terenima Teniskog centra „Novak“, govoreći o pripremama turnira koji će biti održan od 19. do 25. aprila.

„Nama je, naravno, veliki plus što smo usred pandemije uspeli da organizujemo jedan ovakav turnir, jer je zahtevno i organizaciono i finansijski tako treba da odradimo sve na najvišem mogućem nivou, a na ATP da nas oceni što više i da u narednim godinama dobijemo tu licencu“, izjavio je on.

Na turniru će učestvovati nekolicina igrača koji se nalaze među 150 na svetu, između ostalih, Mateo Berutini, Aslan Karacev, Gael Monfis, ali i domaći teniseri Filip Krajinović, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere.

,,Ponosni smo što će i Novak igrati ove godine uz Dominika Tima, koji svoju sezonu na šljaci nakon kratke pauze počinje u Beogradu“, rekao je Đoković.

Propisane su stroge mere u okviru novog pravilnika ATP, pa će igrači morati da budu u izolaciji u hotelu bez kontakata tokom turnira.

Ovogodišnji turnir će biti održan bez prisustva publike, a prenosiće ga Radio televizija Srbije (RTS) i Arena sport.

„Digli smo tribine zbog televizijskog i vizuelnog efekta samih igrača za koje smatramo da bi trebalo da budu pune, ali eto dočekaćemo i sledeću godinu i bolja vremena“, naglasio je direktor turnira.

Serbia open će imati i humanitarni karakter, pa će za svaki svaki as servis organizatori donirati određenu sumu u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari