Terzić doveo Bahara jer ne može sam da napravi čistku: S kakvim će timom Izraelac ući u novu sezonu i koga još planira da otpiše? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Renoviranje prvog tima FK Crvena zvezda za narednu sezonu je uveliko počelo.

Novi trener Barak Bahar verovatno već više od mesec dana analizira i sprema promene, odnosno od momenta kada je postigao dogovor sa čelnicima sa „Rajka Mitića“.

Sudeći po evropskom fijasku tek završene sezone svima je jasno da crveno-beli sa timom koji je odbranio duplu krunu u Srbiji nemaju šta da traže u Ligi šampiona.

Jasno je to očigledno i Zvezdanu Terziću, ali je izgleda odlučio da ide linijom manjeg otpora i prepusti novom treneru Baraku Baharu da napravi čistku. Na kraju krajeva, zato je i plaćen više od njegovog prethodnika Miloša Milojevića.

Da li će Baharova „metla“ uticati na odnose u svlačionici? Sigurno hoće. Kada se klub tek tako odriče kapitena Milana Borjana koji je osvojio devet trofeja u šest sezona na „Mitiću“, naravno da će svi s podozrenjem gledati ka Izraelcu i razmišljati da li su oni sledeći.

S druge strane, pošteno je od Bahara što je odmah odlučio da stvari istera na čistac i saopšti pre prelaznog roka onima na koje ne računa, kako bi imali dovoljno vremena da potraže novi klub.

A ko bi još na Barakovoj otpusnoj listi mogao da se nađe posle Borjana? Verovatno veterani poput Aleksandra Kataia, Mirka Ivanića, Gejlora Kange, Nemanje Milunovića… Na Izraelcu je da odluči da li mu trebaju iskusni igrači koji u odsudnim trenucima umeju da stanu na loptu ako rezultat to traži. Međutim, onda bi morao da im objasni zašto ne mogu da započnu u startnih 11 najjače utakmice i zašto će možda ulaziti na teren tek posle 80 i kusur minuta igre.

Teško je reći gde je potreban najveći remont pošto za jake evropske utakmice škripi u svim linijama crveno-belih. Najveći će bez sumnje biti u odbrani. Odlazi Borjan (odlukom trenera), ali odlazi i Aleksandar Dragović (svojom odlukom). Vigo i Azarov nisu ispunili očekivanja na bekovskim pozicijama, tako da će uz novog golmana i centarhalfove nazad biti najviše promena.

Škripaće u sredini jer nedostaje kreator igre kalibra Ivanića ili Kataia, ali koji ima brzinu. Pešić u napadu realno ima kapacitet odličnog džokera Zvezda ne sme sebi da dozvoli još jednu sezonu u kojoj će zelenim tepihom lutati bez špica ozbiljnog evorpskog kalibra.

Zbog svega navedenog bitnije je koga će uprava dovesti Baharu. Izraelac se sa Makabi Haifom nije proslavio u grupi Lige šampiona, koju je završio sa gol razlikom minus 14.

Koliko god da je dobar taktičar, trebaće mu pojačanja dostojna najelitnijeg evropskog takmičenja. Ima li Crvena zvezda taj novac? Praktino nema. Može li da dovoljno zaradi od prodaje igrača na koje Bahar ne računa? Ne može. Hoće li država nabačenim sponzorstvima javnih preduzeća priskočiti i ovaj put u pomoć? Saznaćemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari